Nye kjøkkensjefer kaster seg inn i kampen om utelivsgjestene

– Vi ønsker å bruke mest mulig lokale råvarer. Blant annet skal vi få alle fisk – og skalldyrleveranser fra fiskemottaket i Engelsviken, sier de nye innehaverne av restaurant Slippen, Ingeborg Nygaard og Tobias Gustafsson. De to kjøkkensjefene tror det er potensial for å lokke langt flere ut på restauranter i Fredrikstad enn hva som er tilfellet i dag.

– Vi ønsker å bruke mest mulig lokale råvarer. Blant annet skal vi få alle fisk – og skalldyrleveranser fra fiskemottaket i Engelsviken, sier de nye innehaverne av restaurant Slippen, Ingeborg Nygaard og Tobias Gustafsson. De to kjøkkensjefene tror det er potensial for å lokke langt flere ut på restauranter i Fredrikstad enn hva som er tilfellet i dag. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Fredrikstads noe lurvete restaurantrykte ser ikke ut til å skremme. Flere kjøkkensjefer rykker nå inn for å ta et oppgjør med stemplet «junkfood city».

DEL

Nøyaktig fire år etter at stjernekokk Eivind Hellstrøm utropte Fredrikstad til hele Norges mekka for industrimat, halvfabrikata og junkfood, er det nemlig i ferd med å skje en slags oppvåkning i restaurantbransjen.

– Kjempepotensial

Fredag åpnet Michael Moore dørene til Restaurant 13. Men engelskmannen – som tidligere har drevet en restaurant som er kåret til Londons tredje beste – får knallhard konkurranse om gjestene. Ikke bare fra fire andre etablissementer i det nye Reza-bygget på brygga, men også fra en helt ny duo.

– Vi ser et kjempepotensial her, sier svenske Tobias Gustafsson (28) og Ingeborg Nygaard (27) fra Tromsø.

Uten noen form for tidligere bånd til Fredrikstad og byens uteliv, har de bestemt seg for å ta over driften av restaurant Slippen.

Gustafsson er i dag restaurantsjef på den anerkjente Oslo-restauranten Tjuvholmen sjømagasin. Nygaard har hatt tilsvarende stilling ved Tromsø-restauranten Emmas drømmekjøkken.

Her blir det ikke noe halvfabrikata

– Vi har ambisjoner og akter å servere mat hvor absolutt alt er laget fra bunnen. Her blir det ikke noe halvfabrikata, forteller Ingeborg Nygaard.

Satser på sjømat

De to kjøkkensjefene ønsker primært å satse på sjømat når de åpner 1. juli.

– Vi har lenge ønsket å drive vår egen restaurant. Så fikk vi høre av en bekjent at det var behov for nye drivere her ved Slippen. Vi reiste til Fredrikstad og falt pladask for stedet, sier Nygaard.

Jarle Leknes-Kilmork, som behandler alle serverings og skjenkebevillinger i Fredrikstad kommune, anslår at det i dag er drøyt 4.000 restaurantseter i Fredrikstad.

– De gode overlever

Den nye Slippen-innehaveren er klar over at det venter knallhard konkurranse, men frykter ikke at det skal bli for tøft.

Slippen-mat ble økonomisk nedtur.

– Gode restauranter vil alltid overleve. Det at det nå er så mange som satser på en og samme gang i Fredrikstad må vi bare ta som en spore til ekstra innsats.

Konkurransen blir ytterligere tilspisset når Fredrikstad-mannen Lars Gulbrandsen vender senere i år åpner restaurant i det nye Litteraturhuset. Han er i dag kjøkkensjef ved anerkjente Skipperstuen i Drøbak.
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken