Norges nye realitystjerne

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Bjørge Olsen (50) fra Onsøy frykter ikke Harry-stempelet etter søndagens debut som shoppingstjerne på TV3.

DEL

Søndag hadde TV3 premiere på sitt nye dokumentarprogram om svenskehandelen på Svinesund og Nordby. I 12 programmet fremover vil vi på nært hold se nordmenn på jakt etter billig kjøtt, sprit, tobakk og alt slags krimskrams.

Ifølge TV3 vil mye dreie seg om Østfold, og i særdeleshet Fredrikstad. En som allerede har fått mye oppmerksomhet i programmet er Bjørge Olsen fra Onsøy. I reklamesnuttene som de siste dagene er vist på kanalen kommer han med til dels saftige replikker om skatter og avgifter i Norge. Og søndag briljerte han i beste sendetid!


Må betale for å gå ut døra

– Jeg håper statsministeren vil se programmet. Det må jo være noe «gæernt» et sted. Hvorfor er det meste mye billigere i Sverige? spør Olsen.

– Snart må vi vel betale fem kroner for å gå ut døra, legger onsingen ironisk til.
Lars Sponheim døpte for noen år tilbake svenskehandelen for harryhandel. Det bryr Bjørge Olsen seg lite om.

– Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Jeg er sikker på at flere hadde dratt til Svinesund om de hadde bodd nærmere grensen, fastslår Olsen.

Selv setter han kursen over grensen et par ganger i måneden. Da finner alt fra fuglefrø, kattemat, melk, grønnsaker osv. veien opp i handlevognen.

– Jeg og kona reiser så fort vi har mulighet. Det kommer litt an på økonomien. Jeg ble ufør etter en påkjørsel i -96, forklarer han.

Opptak fredag

I serien forklarer 50-åringen om hvilke varer han handler, og om prisnivået sammenlignet med Norge.

«Det er snart bare avgifter her i landet. Vi bor i et gæernt land», understreker Bjørge Olsen i programmet.

– Og nå blir du tv-stjerne?

– Det vet jeg ikke. Det får komme det som kommer, smiler Olsen, som samtidig kan opplyse at han også står for en reklamesnutt på P4.

– Ja, jeg er visst der også, ler han.

I går var det nye opptak. Denne gang ved Maxi Mat ved Nordby kjøpesenter. Med kamerafolkene på slep fylte ekteparet fra Onsøy opp en ny handlevogn.

Øivind er med

TV3 har for øvrig stor tro på konseptet.

– Vi er fornøyd. Nå håper vi publikum også vil sette pris på serien, sier informasjonskonsulent i TV3, Øyvind Rognlien Skovli til FB.

Øivind Johannessen (Raymon), vil også ha en rolle i serien. Han innehar fortellerstemmen og skal guide seerne gjennom de 12 episodene fra grensetraktene.

– Får Fredrikstad en nytt Harry-stempel på seg nå?

– Nei det tror jeg ikke. Det viste seg etter hvert at det var mange fra Fredrikstad som handlet på Svinesund og Nordby da vi gjorde opptakene. For virkelig å skildre stemningen spurte vi Øivind om han ville stille opp. Det takket han ja til, avslutter Rognlien Skovli.
 

Artikkeltags