– Det skal jo bli sol og fint vær, og fredag er det meldt tre varmegrader. Så nå kommer vi med våren, sier Arnt Helge Johansen fra Merano-administrasjonen i Aurskog.

Kommer i dag

Om nøyaktig en uke er det norgespremière på årets forestilling. De første trailerne er allerede på plass på Tollbodplassen. Johansen opplyser at resten av utstyret lastes på biler som vil kjøre fra Aurskog i løpet av fredagen.

Les også: Tradisjonsrik premiereforestilling for 38. gang

– Og artister og dyr er på vei med Kiel-fergen og kommer etterhvert, sier Johansen.

Han opplyser at kombinasjonen kulde, is, campingvogner og sirkus er en helt uproblematisk kombinasjon i 2013.

– Vært ute en vinterdag før

– Det er ikke noe problem. Vi har så moderne teknisk utstyr i dag. Men det er klart vi har fulgt med på værmeldingen for kommende uke, og i Fredrikstad meldes det jo atskillig bedre vær til uken enn nå; null grader og én plussgrad frem til fredag, sier Johansen.

Les også: Snakk om tungt kyss

Som kan melde at sirkuset kjører fra et vinterkvarter hvor det for tiden er 20 minusgrader, så mannskapene får ikke akkurat kuldesjokk.

– Vi har vært ute en vinterdag før, sier Johansen – som dog har minner om en sesong i Fredrikstad hvor ikke alt var like uproblematisk.

– Det var en sesong det var nydelig vårvær da vi rigget opp sirkuset. Da alt var på plass, snødde det sånn på natten etterpå, at vi ikke fikk opp dørene til campingvognene dagen etter. Men i år blir det bare fint. Vi kommer med sol og varme, lover han.

Les også: Elefanten snøt publikum for finalen

Ingen tidligrekord

Merano setter for øvrig ingen tidligrekord på norgenspremieren i år. Den tidligste premieren de har hatt i Fredrikstad, er 20. februar.