Nå kan du ringe fra Hvalertunnelen

En ny mobilmast over tunnelåpningen på Asmaløy sender mobilsignalene videre fra tunnellens mørke.

En ny mobilmast over tunnelåpningen på Asmaløy sender mobilsignalene videre fra tunnellens mørke.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Drøyt 20 år etter at Hvalertunnelen ble åpnet, kunne du fra i går bruke mobilen i hele tunnelens lengde.

DEL

Da de to repeaterannleggene i går ble skrudd på, vil det være mobildekning hele veien i den undersjøiske tunnelen mellom Asmaløy og Kirkøy. Mobildekning i Hvalertunnelen og i svært mange andre tunneler i Norge er samarbeidsprosjekter mellom Telenor Norge og NetCom

Dekningssjef Tommy Skogeim Johansen i NetCom forteller at prosjektet har pågått i lang tid og at det vil være dekning både for Telenor og NetCom sine kunder.

- Vi gjennomførte arbeidene i forbindelse med Statens Vegvesen sin oppgradering av tunnelen, sier Skogeim.

Det nye repeateranlegget mates av en stasjon utenfor tunnelåpningen på Asmaløy og gjør at det er full dekning i tunnelen selv om frostporten på Kirkøy siden er stengt. Dette er spesielt designet med tanke på sikkerhet for bilistene som kjører gjennom tunnelen.

- For Telenors del var ikke sikkerheten alene hovedgrunnen, men like gjerne at svært mange av våre kunder som kjører gjennom denne tunnelen på vei til hytta eller sin faste bolig forventer mobildekning, presiserer dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

- Når det er sagt har også vi observert mange rare og trafikk farlige parkering rett før tunnel åpningen på begge sider, legger han til.

 


 

Artikkeltags