Gå til sidens hovedinnhold

– Nå føler jeg meg trygg

Artikkelen er over 6 år gammel

Læringskurven til Ibrahim Belhadji (13) har vært bratt de to siste helgene. Endelig er han trygg i vann.

Gråværet henger over Kongstenbadet denne siste lørdagen i juni og byr på 14 skarve grader.

Men dårlig sommervær stopper ikke Ibrahim Belhadji og de andre tenåringene i bassenget. Det er nest siste økt i intensivkurset i svømming (se fakta), så det gjelder å gi alt.

Les også: Terskelen var å møte opp

Stor fremgang

Med stor iver svømmer Ibrahim derfor frem og tilbake, nøye fulgt av instruktørene Eirik Jørgensen (18) og Sander Vatten (14) fra Kongstensvømmerne.

– Jeg har gått svømmekurs før, men aldri følt meg avslappet i vannet. Jeg ville lære meg å svømme ordentlig, derfor meldte jeg meg på dette kurset, forteller Ibrahim.

– Nå går det mye bedre. Nå føler jeg meg trygg.

Fra land har trener Betina Hammer full oversikt over det som skjer i bassenget. Hun er svært imponert over kursdeltagerne som boltrer seg i vannet.

– Dette er en helt forandret gjeng, sier hun om ungdommene som fredag for to helger siden møtte til første økt.
Ingen av dem kunne svømme fra før.

– Mange var veldig skeptiske, og noen av dem hadde aldri vært i vannet før. Flere av jentene var livredde, men nå dykker de, de flyter og svømmer.

Les også: Holder seg på land mens andre bader

Pusteteknikk

En fast gruppe på 20 tenåringer har møtt opp på hver av de seks kursdagene. Totalt har 35 gutter og jenter vært innom en eller flere ganger.

Noen er norske, de fleste minoritetsspråklige.

– Det aller viktigste med dette kurset har vært å gjøre dem trygge i vann. Det har vi jobbet veldig mye med. For selve svømmingen er ikke det vanskeligste. Hvis man ikke føler seg trygg, klarer man heller ikke å svømme, forklarer Betina Hammer.

– Vi har begynt med det helt elementære, som å puste riktig, inn gjennom nesen over vann og ut under vann. Deretter har vi lært ungdommene å dykke, flyte, gli og fremdrift.

Les også: Hånd i hånd for livet

Øvelse gjør mester

Hammer understreker at ungdommene på ingen måte er utlært etter to helger på kurs. Men Kongstensvømmernes instruktører har gitt dem nyttige tips og verktøy som de kan bruke.

– Nå må de øve, øve, øve, sier Hammer.

Eirik Jørgensen og Sander Vatten er to av svømmerne som har vært i sving som kursinstruktører. I vannet med Ibrahim gir de råd om å bruke bena mer og om å puste roligere.

– Det er veldig moro å være med på dette. Det er gøy å se progresjonen, hvor langt deltagerne er kommet, sier de.
Og Ibrahim er strålende fornøyd med hjelpen han har fått.

– Det er flott at vi kan lære å svømme, smiler han.

 

Kommentarer til denne saken