Millionlån med falsk attest fra pizzarestaurant

boligsvindlere En 31-åring fra Kråkerøy er etter politiets mening blant boligsvindlerne som har kjøpt en rekke hus til fiktive verdier, og stukket av med lånebeløpet. illustrasjonsfoto: fredriksstad blad

boligsvindlere En 31-åring fra Kråkerøy er etter politiets mening blant boligsvindlerne som har kjøpt en rekke hus til fiktive verdier, og stukket av med lånebeløpet. illustrasjonsfoto: fredriksstad blad

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Falske lønnsslipper fra en pizzarestaurant skal være brukt av en 31 åring fra Kråkerøy som er tiltalt for å ha bedratt DNB NOR for åtte millioner kroner.

DEL

Saken er betegnet som den hittil største bank- og eiendomssvindelsaken i Norge, omfatter flere tiltalte, og kan etter politiets mening dreie seg om svindel for mer enn 100 millioner kroner til sammen.

For retten i mars

Den en av de påståtte svindlerne. en 31 år gammel mann fra Kråkerøy, må i mars møte i Fredrikstad tingrett tiltalt for omfattende svindel med boliglån.
En rekke boliger har vært kjøpt og belånt på grunnlag av falske papirer og takstdokumenter der husenes verdi skal ha vært satt kunstig høye.
Rettssakene mot en rekke boligsvindlere ble utløst av en razzia i Fredrikstad sentrum våren 2009. Flere personer ble pågrepet og siktet.
– Til sammen ti personer anses som de mest sentrale i saken, opplyste etterforskningsleder Bjørn Helge Myhre i Økokrim da Fredriksstad Blad skrev om saken i januar.
To menn her allerede dømt til fengselsstraffer i saken, og det er berammet saker mot ytterligere seks personer i løpet av dette året.

Kjøpte for 7,9 millioner

Kråkerøymannens sak gjelder blant annet huskjøp på Rolvsøy og Gressvik.
Flere seksjoner i to eiendommer er belånt og fiktivt solgt for 7,9 millioner kroner, langt over boligenes reelle verdi, mener politiet.
Fremgangsmåten for svindelen er å belåne huset ved hjelp av stråmenn til en mye større verdi enn de har, få store lånebeløp utbetalt, og deretter misligholde lånene og forsvinne med lånebeløpet.

«Lønn» fra pizzarestauranten

Blant de falske papirene som den ene stråmannen skal ha brukt for å få lån, er et lønnsslipp fra pizzarestauranten i Fredrikstad.
Den falske lønnsslippen, sammen med den falske lånetaksten, gjorde at banken ga vedkommende et lån på 1,4 millioner kroner for å kjøpe et hus på Gressvik.
31-åringen fra Kråkerøy tiltales for å ha stått bak denne handelen, sammen med kjøp av ytterligere fire eiendommer i Fredrikstad, til en forfalsket kjøpesum oppgitt til henholdsvis 1,35, 1,3, 2,4 og 1,55 millioner kroner.

Artikkeltags