Mikael reddet Kevin fra å drukne

Kevin Nilsen (2) og mamma Rebecka Nilsen (21) sammen med redningsmannen Mikael Wieczorek (37) ombord i M/S Sagasund etter dramaet ved Tollboden lørdag morgen.

Kevin Nilsen (2) og mamma Rebecka Nilsen (21) sammen med redningsmannen Mikael Wieczorek (37) ombord i M/S Sagasund etter dramaet ved Tollboden lørdag morgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Resolutt hoppet Mikael Wieczorek (37) i elven og reddet Kevin Nilsen (2) fra å drukne lørdag morgen.

DEL

2-åringen var i følge med mamma Rebecka Nilsen (21) fra Kråkerøy og en venninne. De skulle ta M/S Sagasund fra Tollboden til Stromstad på handletur, da den vesle gutten i et ubevoktet øyeblikk tippet over kaikanten og falt i elven, 10 meter fra båten.

Hoppet etter

Polske Mikael Wieczorek, snekker med eget firma bosatt på Torp, kastet seg resolutt etter, fikk berget i den vesle gutten, svømte inn til kaien og fikk tak i et tau. Mannskaper om bord i rutebåten hjalp dem begge på land.

- Jeg tenkte ikke, jeg bare kastet meg på sjøen helt instinktivt, sier redningsmannen, som valgte å fortsette turen til Strømstad, også han sammen med familien på handletur.

Han måtte bruke turen til å tørke pengesedler og andre eiendeler som ble våte etter dukkerten, mens kona dro til byen for å kjøpe nye og tørre klær.

Ekte helt

- Vi har en ekte helt ombord i dag, sa kapteinen på M/S Sagasund over båtens høytaleranlegg, da turen mot Strømstad gikk etter ruten klokken 11 lørdag formiddag.

Redningsmannen fikk gratis billetter av kapteinen, både til seg selv og familien.

Les også: «Menn går ikke på pub og forteller at de blir banket av kona»

Skjelven mor

- Jeg er fremdeles veldig skjelven, sier mor til 2-åringen, Rebecka Nilsen like etter at dramaet er over.
- Tusen takk, sier hun til helten, og gir ham en klem.

- Det var et sjokk å stå på kaien og se Kevin ligge i vannet, men jeg rakk ikke å reagere noe særlig, før redningsmannen kastet seg uti. Jeg hadde hoppet selv hvis ikke han hadde gjort det, men jeg er selvsagt svært takknemlig. Han er en stor helt, sier Rebecka Nilsen.

Hun valgte også å reise med båten til Strømstad som planlagt.
- Det gikk heldigvis bra, selv om dukkerten sikkert var iskald, mener mor - og lille Kevin ser både pigg og blid ut, i bar overkropp i båtens godt oppvarmede salong.
 

Les hva russen må gjøre for å få knuter i lua i år.

russeknuter

Artikkeltags