Nattens uvær rystet hele Fredrikstad, og det meldes om at det har vært opp til 1000 lyn i timen!

Det er meldt om rekke matrielle skader, men få personsskader. Verst skal det ha gått utover mannen som ble truffet av lynet på Kirkøy på Hvaler.

Trond Degnes, spesialrådgiver ved Sykehuset Østfold, opplyser om at mannen har fått en strømgjennomgang som følge av lynnedslaget, men at skadene er lette og tilstanden stabil. 45-åringen ligger nå til observasjon ved akuttmottaket.

Se lesernes bilder fra uværet her!

Har du tips eller bilder av uværet? Send ditt bidrag til internett@f-b.no.

Hektisk natt

- Det har vært en svært hektisk natt for spesielt brannvesenet, men vi har så langt ikke registrert noen veldig alvorlige personskader. Mannen på Hvaler er i følge våre rapporter den eneste som har blitt skadet i løpet av natten, sier Per Tommy Antonsen ved opresasjonssentralen hos politiet i Østfold.

Tak blåste av Joker-butikk

Antonsen kan også fortelle at et tak delvis ble blåst av på en Joker-butikk i Sarpsborg. Butikken ligger på Ise, og brannvesenet måtte rykke ut for å bistå.

- Det gikk heldigvis bra der også, forteller Antonsen.

I tillegg har det blåst ned en rekke trær i distriktet. I Fredrikstad er det meldt om trær som er blåst ned på Torsnesveien, men ingen gjenstander eller personer skal være skadd.

- Dessuten er det meldt om vann i flere kjellere i hele distriktet, så brannvesenet har hatt en krevende natt med opprydding av trær, bistand hos private og utrykninger i forbindelse med automatiske brannalarmer som har slått inn, sier operasjonslederen.

Trær skadet biler

I Sarpsborg er det imidlertid meldt om biler som skal ha blitt skadd når trær blåste ned og dro med seg blant annet telefon- og strømlinjer.

- I tillegg har det vært noe strømstans i Sarpsborg, men vi har ikke fått melding om dette fra andre kommuner. Oppsummert kan vi vel si at det har vært en voldsom natt uten at det har vært katastrofe. I hvert fall ut i fra det vi har fått meldinger om, sier Antonsen.

Gressvik og Øra uten strøm

Fredriksstad Blad fikk mandag kveld meldinger om at flere husstander i Fredrikstad skal ha vært uten strøm. Både på Gressvik og Øra ble det meldt om strømproblemer.

Les også: Strømmen gikk i Fredrikstad og i Sarpsborg

 Per Bjergli hos Fortum opplyser om følgende om status klokken 06.30 tirsdag morgen: 

- Status nå er at cirka 200-300 husstander er uten strøm. Dette er spredt over hele fylket. Situasjonen i Fredrikstad er imidlertid under kontroll, sier Bjergli, som kan fortelle at 600 var uten strøm på Hvaler i går kveld.

- Men en ødelagt trafo har blitt skiftet, så de har fått strømmen tilbake, sier han.

Det har ikke lykkes f-b.no å få kommentar fra  brannvesenet. 

Alle ble overrasket

Uværet kom overraskende på de fleste, og til og med meteorologene ble tatt på senga.

Mer tordenvær i vente? Sjekk værmeldingen her.

Det ble registrert så mye som tusen lyn i timen.

– Vi har varslet slikt ustabilt vær i natt og utover tirsdagen, men vi hadde ikke beregnet at det skulle komme så tidlig og så kraftig, sier vakthavende på Meteorologisk institutt på Blindern, statsmeteorolog Helge Strand, til Dagbladet.
 

Aktivitiet på Twitter

På nettsamfunnet Twitter ble det hektisk aktivitet når uværet herjet Fredrikstad. her er noen av meldingene:

JanErikFjell : Det har nettopp herjet over Fredrikstad. Det heftigste tordenværet jeg kan huske.

Hermod_m : Århundrets? tordenstorm i Fredrikstad for øyeblikket. Moder jord viser muskler! Et utrolig syn!

Hillestad : Det lyner og tordner helt vanvittig over Fredrikstad nå. Nesten så man skulle tro man var adskillig lengre sør.

magnusgorason : Nå er det noen som er sinna! Det lyner HELE tiden i Fredrikstad...

Les også: Strømmen gikk i Fredrikstad og i Sarpsborg

Les også : 
Fanget i torden-inferno