Mange skutt på Utøya

Jaran Berg

Jaran Berg

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Fredrikstad-mannen Jaran Berg opplevde dramaet på Utøya på AUF på nært hold. Han deltok på samlingen der skuddveksling har funnet sted.

DEL

Pårørende kan ringe konktaktperson Siri Martinsen på telefon 41 26 06 06, opplyser leder Atle Ottesen i Fredrikstad Ap. Alle oppfordres dessuten til IKKE å ringe kjente som er på Utøya, for ikke å sette noen i fare. 

Vi har ennå ikke lykkes å komme i kontakt med noen der ute, sier Martinsen til f-b.no nå i ettermiddag.

Informasjonssjef i politiet i Nordre Buskerud, Bjørn Erik Jacobsen, sier til NRK.no at en person er pågrepet etter skytedramaet på Arbeiderpartiets sommerleir for ungdom, melder NRK.

Les også: Politiet bekrefter sammenheng

Tydelig sjokkpreget

F-b.no var i kontakt med Jaran Berg da skuddramaet fant sted. På telefon skildret han marerittet.

– Tre personer er skutt. I hvertfall. Jeg vet ikke, uttalte en tydelig sjokkpreget Jaran Berg med lav stemme  til Fredriksstad Blad.

– Vi satt og snakket om bomben som smalt i Oslo nettopp, så hørte jeg masse skyting. Folk er skutt, hulket han frem.

– 48 deltakere fra Østfold

Ordførerkandidat fra Fredrikstad Ap, Jon-Ivar Nygård, var ikke kjent med situasjonen på Utøya før FB ringte.

– Det høres helt forferdelig ut. Jeg vet ikke akkurat hvor mange som er der herfra, men det er en veldig stor østfolddelegasjon på stedet, sier Nygård til Fredriksstad Blad.

Fylkessekretør i Østfold Ap, Siri Martinsen, bekrefter overfor FB at 48 personer fra Østfold deltar på leiren. Det er rekordmange fra fylket.

Fylkespartiet har nå folk på vei mot Utøya for å kunne bistå og støtte dem som må ha behov for det, opplyser partileder Atle Ottesen i Fredrikstad Ap. Alle partifolkene f-b.no har vært i kontakt med er nærmest i sjokk og sterkt preget over det de vet så langt - og tanken på hvilken situasjon ungdommene deres befinner seg i.

Folk rømmer øya

Mennesker er sett svømmende vekk fra øya der AUF har samling. I følge VG skal det ha vært en person utkledd som politi som skal stå bak skytingen.

- Vedkommende legitimerte seg som politimann da han skulle fraktes ut til øya. Han opplyste at det dreide seg om en rutinesjekk i forbindelse med terrorangrepet i Oslo. Plutselig hørte vi masse skyting. Folk måtte løpe og gjemme seg. Vi har fått beskjed om å komme oss bort fra øya, forteller et øyenvitne til VG Nett.

Det er helt tydelig en panikkartet stemning på stedet etter skuddvekslingen.

Flere er skadd. Det er usikkert om det er dødsfall i forbindelse med skytingen.

f-b.no oppdaterer saken

Er du tilstede, eller kjenner du noen som er det? Ring oss på 02303

Artikkeltags