Gå til sidens hovedinnhold

Må behandle budsjettet på nytt etter økonomitabbe

Artikkelen er over 7 år gammel

Budsjettet til helse- og velferd blir forsinket etter at politikerne i forrige uke fikk sjokkbeskjeden om at 35,3 millioner i utgifter er glemt.

I flere uker har byens politikere jobbet med neste års budsjett, som på torsdag skal opp i bystyret. Men i siste liten har det blitt oppdaget feil i budsjettforslaget til rådmannen.

– Vi vedtar budsjettet som det nå ligger, men vil samtidig  be administrasjonen komme med  alternative løsninger til innsparing. Vi ønsker å få en oversikt på om vi kan spare inn andre steder enn å ta bufferen til tjenestetildelingskontoret, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Og legger til:

– Med dette ønsker vi også å kjøpe oss tid.

LES OGSÅ: Ny millionsmell i fanget

35,3 millioner mangler

Det betyr at både helse- og velferdsutvalget  og formannskapet  i januar nok en gang vil få budsjettet på bordet.

Fredag ble det kjent at det mangler 35,3 millioner kroner i helseseksjonens budsjett for neste år.

– Grunnen til at dette avdekkes først nå, etter at både rådmannens og partienes budsjettforslag er lagt, skyldes «en kommunikasjonssvikt i administrasjonen», skrev rådmannen i et kort notat til ordføreren.

– Ikke opptatt av å fordele skyld

I notatet foreslår rådmannen å dekke inn de 35,3 millionene ved å ta 18 millioner fra avsatt reserve til tjenestetildelingskontoret og 17 millioner kroner fra potten til variabel lønn (vikarer).

– Hvilke konsekvenser får det å glemme 35,3 millioner kroner i et budsjett?

– Det er klart det er alvorlig, og det setter politikerne som skal lage et budsjett i en vanskelig situasjon. Men vi er ikke så opptatt av å fordele skyld som Fredriksstad Blad.

– Er det aktuelt å stille mistillit til rådmannen?

– Vårt fokus fremover er å få laget et godt budsjett, svarer ordføreren

LES OGSÅ: – Uten omtanke og respekt

Kommentarer til denne saken