I morgen torsdag skal hun gi sine råd til over 100 LO-medlemmer i Fredrikstad.
Konferansen foregår på Hotel City, og LO i Fredrikstad har fått 220 000 kroner i støtte fra LO sentralt.


Valla skal bruke sine erfaringer for å gi LO større innflytelse i politikken i byen.  
LO vil mobilisere sine 11 600 medlemmer i Fredrikstad og Hvaler,  til å stemme for et maktskifte.  LO i Fredrikstad tar mål av seg til bli en egen politisk kraft. 


- Vi har gående et eget prosjekt for et rødgrønt Fredrikstad etter valget i 2011, sier Tore Leif Gundersen som varsler en mer offensiv politikk fra LOs side.
Han tar mål av seg til å få et politisk flertall i bystyret som står for de samme synspunkter som LO.


- Men er ikke LO i første rekke en fagorganisasjon som vil påvirke politikere fra alle partier?
-  Hvis posisjonen i bystyret ønsker dialog med oss, må partiene legge om kursen. Politikken har så langt ikke vært spiselig, sier Gundersen.


Han trekker frem flere beslutninger hvor de fem partiene Frp, Høyre, KrF, Venstre og Folkets stemme, har vært i utakt med LOs synspunkter.


- De hørte ikke på oss da Park og Idrett ble flyttet.Nå vil flertallspartiene legge ut storkjøkkenet, utleieboliger, sykehjem og renhold på anbud. Det vil vi kjempe imot.
Vi merket oss at Høyre ikke ville gi seg når det gjaldt konkurranseutsetting av KLP. I motsetning til Frp, påpeker LO-sjefen.

For å kaste det sittende flertallet, og få Ap med støttespillere inn i sjefsstolen, har LO opprettet en arbeidsgruppe med følgende medlemmer:


Knut Berg, NNN, Truls Hansen, Fagforbundet, Trine Roos, LO Østfold, Hege Dubeck, Fagforbundet, Roald Johansen, Fellesforbundet, Bjørg Valle, Handel og Kontor, Vibeke Lundestad, LO Fredrikstad og Tore Leif Gundersen, LO-leder i byen.
Prosjektleder for et rødgrønt  Fredrikstad er Øystein Pettersen, AOF.