– Jeg ble så berørt av historien hans, at jeg måtte gjøre noe, sier Astri Pedersen (49), som driver humanitært arbeid gjennom sin egen virksomhet «Hjerte for mennesker» i Haugesund.

Både blå- og rødruss

Pedersen har hjulpet mange kreftsyke barn med trøst og oppmuntring tidligere.

Da Haugseundjenta leste om hele Norges Theodor Ås­lie (7) fra Fredrikstad, som ønsket seg rus­se­kort fordi han lig­ger til kreftsbehandling på sy­ke­hus 17. mai og ikke fikk samlet dem selv, måtte hun gjøre noe.

– Han fikk jo tusenvis av russekort fra hele Norge, og da måtte han ha en helt spesiell russedress, sier Astri Pedersen til f-b.no.

– Derfor bestemte jeg meg for å prøve å få laget en russedress som både er rød og blå, for ikke å fornærme noen russ - siden alle har stilt sånn opp for sjuåringen, sier hun.

Overlevert på sykehuset

– Jeg tok kontakt med syersken Cecilie Bergin Ditlevsen her i Haugseund. Hun har svært mye å gjøre, men tok likevel på seg oppdraget. Nå har hun jobbet natt og dag, og onsdag kveld fikk Theodor overlevert sin egen dress på Rikshospitalet.

Dermed er Theodor Åslie antakelig landets eneste, og kanskje også landets aller første russ - som både er blå og rød.

Fikk rørende takk

– Hvordan reagerte mottakeren?

– Det var sstor stas. Sykepleierne kom inn med pakke til ham, som innehodlt både sjokolade, enda flere russekort og den spesielle russedressen, foreller Astri Pedersen.

– Foreldrene var naturligvis også beveget over gaven, og jeg har fått masse takk for dem alle sammen.

– Hvorfor ville du sørge for at Theodor fikk denne gaven?

– Det er jo så tøft for den lille gutten. Der er umulig å ikke bli rørt av hans historie. Jeg ville bare gi ham et lite lyspunkt. Det gir meg mye også. Når jeg ser hvor glad han ble, er det belønning god nok for meg, sier Astri Pedersen.