Kreftsyke Theodor (7) vil gjerne ha russekort

Theodor Åslie (7) har samlet på russekort de siste årene. I år må han tilbringe store deler av mai i isolat på sykehuset og får derfor ikke skaffet seg egne russekort. Nå håper mamma Tonje Heiberg-Storvik Åslie at folk vil hjelpe.

Theodor Åslie (7) har samlet på russekort de siste årene. I år må han tilbringe store deler av mai i isolat på sykehuset og får derfor ikke skaffet seg egne russekort. Nå håper mamma Tonje Heiberg-Storvik Åslie at folk vil hjelpe. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Theodor Åslie (7) er i gang med kreftkampen for andre gang. Syvåringens største bekymring er imidlertid at han ikke skal få tak i russekort.

DEL

Hvis du vil sende russekort til Theodor, finner du adressen nederst i saken.

6. mai pakker Theodor Åslie (7), mamma Tonje Heiberg-Storvik Åslie og pappa Tor Atle Åslie bagen og setter kursen mot Rikshospitalet. Theodor skal legges inn og i gang med høydosebehandling med stamcellestøtte, noe som betyr flere uker i isolat på sykehuset for syvåringen.

– Jeg fortalte ham at vi er nødt til å være på sykehuset på 17. mai. Da sa han til meg at han lurte veldig på hvordan han skal klare å få tak i russekort hvis han er på sykehuset, forklarer Tonje.

Vil du vise Theodor hvordan du hjelper ham? Bruk hashtag #HeiaTheodor på Twitter.

FBTV: Trodde guttene sine var frie fra kreft (juni 2013):

 

Syvåringen er nemlig en ivrig russekort-samler og hadde gledet seg til å skaffe nye kort til samlingen sin. Nå må han være på sykehuset i en god stund og har ikke mulighet til å skaffe kortene selv.

For oss som foreldre er det jo andre bekymringer.

Ber om hjelp på Facebook

Det ønsker mamma Tonje å gjøre noe med. Hun har derfor skrevet en statusoppdatering på Facebook hvor hun ber om hjelp til å samle inn russekort til den tøffe unggutten. Så langt har over 1.000 mennesker delt statusen hennes.

– For oss som foreldre er det jo andre bekymringer, men at han er redd for hvordan han skal få tak i russekort, viser hvor enkle barn er. Derfor vil vi også gjerne hjelpe ham slik at han kan få tak i russekort han også, smiler hun.

Har sjelden kreftsykdom

Theodor fikk først kreftdiagnosen, en barnekrefttype som kalles Nevro Blastom og som rammer rundt sju barn i året, like etter at han hadde fylt seks år. I juni 2013 ble han erklært kreftfri etter flere tøffe behandlingsrunder. Deretter hadde han en tilleggsbehandling frem til 13. oktober. Da, ved sluttevalueringen, ble det oppdaget et tilbakefall.

Han har vært på denne behandlingen i ni uker nå, og er i overraskende fin form. 

Han ble operert 13. desember, og har siden den gang vært inn og ut av sykehuset for behandling. Etter å ha fått to runder med TVD-kur, som er en type cellegift, i januar, oppdaget legene i februar at behandlingen ikke hadde gitt ønsket effekt. I februar begynte Theodor på en annen type cellegiftkur, som han nå har gått på i sju uker.

– Han har vært på denne behandlingen i sju uker nå, og er i overraskende fin form, forklarer mamma Tonje Heiberg-Storvik Åslie mens Theodor er opptatt med å bygge Lego på rommet sitt.

Jeg har fått et rosa russekort før, men det fikk jeg i et Donald-blad. 

Har fått rosa russekort

Nå skal han altså inn for høydosebehandling, og får muligens ikke se utsiden av sykehusrommet på flere uker. Likevel smiler andreklassingen stolt og viser gledelig frem russekortene han har samlet de siste årene.

– Jeg har fått et rosa russekort før, men det fikk jeg i et Donald-blad. Og så har jeg fått svarte, røde, blå og grønne russekort, da, smiler Theodor.

Har du lyst til å hjelpe Theodor med å få tak i russekort? Da kan du sende dem til:

Tøffe Theodor

Paprikakroken 4

1621 Gressvik

Eller du kan leverere russekort i FBs ekspedisjon på Stortorvet eller i postkassen vår på utsiden, så skal vi sende russekortene til Theodor for deg.

Artikkeltags