Kongelig moro på Hankø

Fornøyde: Mathea  Omberg (8), pappa Per Omberg (36) og Hermine Omberg (4) koste seg med melkehjerter om bord på trebåten «Bayern».?alle foto: kristin engløkken mainitz

Fornøyde: Mathea Omberg (8), pappa Per Omberg (36) og Hermine Omberg (4) koste seg med melkehjerter om bord på trebåten «Bayern».?alle foto: kristin engløkken mainitz

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

37 båter var på havet under trebåtfestivalen på Hankø, med både ekte og utkledde kongelige. (Trykk bil hovedbildet for å se flere bilder i sliden)

DEL

Øivind Pedersen er kaptein på trebåten «Bayern», som han eier sammen med kona Anne Mette Pedersen. Med seg i båten på kortesjen, som ble kjørt rundt Hankøsundet, hadde de hele seks gjester. Trebåtfestivalen er sommerens høydepunkt.

– Det er det sjuende året dette arrangeres, og vi gleder oss like mye hvert år, forklarer Øivind.

Han og Anne Mette har deltatt hvert år siden oppstarten, bortsett fra ett. Da satt de værfast på hytta på Hvaler.

– I år er det også rekordoppmøte med hele 37 båter på plass. Da vi startet dette for sju år siden var det bare ni båter med, forklarer Pedersen.

– Er det et utstillingsvindu for trebåter?

– Ja, man kan vel kanskje kalle det noe sånt. Men vi er jo fryktelig glade i båtene våre og bruker hele våren på å pusse og stelle med dem, så det er jo verdt det, smiler han.

Artikkeltags