Erik Wold inviterer blant annet Sandra Borch (Sp), som har frontet Senterpartiets forslag om å melde seg ut av Schengenavtalen. Og det er akkurat det som blir kveldens tema på Litteraturhuset.

Et aktuelt tema

– Schengenavtalen er et veldig aktuelt tema for tiden, og «Debatten» er et program som alltid vil diskutere de temaene som blir mest snakket om, sier programleder Erik Wold. Senterpartiet, med Liv Signe Navarsete og Sandra Borch i spissen, sa under helgens landsmøte at de vil melde Norge ut av Schengenavtalen.

Også i dagens spørretime i Stortinget var dette et aktuelt tema, men statsminister Jens Stoltenberg gjør det klinkende klart at å melde seg ut av samarbeidet ikke vil være aktuelt.

– Schengenavtalen er et tema som berører hele Norge, men det er også ekstra aktuelt i Østfold, på grunn av nærheten til grensen, forklarer Wold.

Fra åpningen av Litteraturhuset:

– En god debatt

I panelet er blant annet stortingspolitiker Ingjerd Schou (H) og Per Sandberg (Frp), i tillegg til Sandra Borch (Sp).

– Vi håper at vi også kan få med en svensk politiker og en representant fra politiet i Østfold. I tillegg stiller Arbeiderpartiet med en representant. Jeg tror dette kommer til å bli en god debatt, med en lokal tilknytning, avslutter Wold.