Gå til sidens hovedinnhold

Kansellerte luksusbåt

Artikkelen er over 10 år gammel

Dag Høili har ifølge bladet Kapital avbestilt den splitter nye luksusyachten til 75 millioner kroner.

I mars 2009 kjøpte han sin 95 fot store båt av merke Princess som en forsinket 40-årsgave.


Del på Facebook

Båten hadde blant annet utvendig boblebad og to griller, samt flere kabiner og store fellesarealer. I tillegg hadde den to av de største motorene båtprodusenten kunne tilby; på til sammen 4.800 hestekrefter.

Ti fot større

Men allerede i september samme år, bestilte han en båt som var ti fot lengre til hele 75 millioner kroner.

Likevel: Nå melder altså bladet Kapital at han har kansellert hele bestillingen. Tidlig denne måneden var båten trekkplaster på en stor båtmesse i London, og det viste seg at den istedet for å sette nesen mot Norge var blitt videresolgt til en libaneser.

- Båten er solgt videre. Dette var ren business, sier Dag Høili til bladet Kapital. På spørsmål om han har tjent penger på det, svarte han:

- Det var en businessplan bak det, ja.

Videre uttaler han at han ikke synes det er ille å gå "en båtløs sommer" i møte. Han vil ikke ut med hvor mye han tjente på operasjonen:

- Innbyttebåten inngikk i en eiendomsavtale med Johns Lunde Gruppen, mer enn det kan jeg ikke si. Resten er en forretningshemmelighet. Jeg er ikke helt kokko og bruker 75 millioner på en båt, heller, sier han.

Den 95 fot store båten han opprinnelig hadde, kostet det ikke mindre enn 90.000 kroner å fylle opp tanken på, ifølge Finansavisen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.