Kalnes får 275 arbeidsplasser til

Nå tyder mye på at administrasjonen i Sykehuset Østfold kan flytte inn i et nytt administrasjonsbygg på Kalnes-tomta om drøyt halvannet år. Foto: privat

Nå tyder mye på at administrasjonen i Sykehuset Østfold kan flytte inn i et nytt administrasjonsbygg på Kalnes-tomta om drøyt halvannet år. Foto: privat

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Mye tyder nå på at Sykehuset Østfold får sette opp et administrasjonsbygg på Kalnes.

DEL

– Vi er veldig tilfreds med det, sier Tore Dag Olsen, til sa.no som jobber med eiendom i Sykehuset Østfold.

Gode argumenter

Sykehusledelsen har nemlig lenge ment at det mest hensiktsmessige er å sette opp et nytt administrasjonsbygg, og har argumentert godt for det.

Et slik bygg vil koste rundt 180 millioner kroner og romme 275 arbeidsplasser.

I det siste styremøtet før jul var imidlertid styret skeptisk til om Østfold har råd til et slikt bygg. Saken ble derfor utsatt til neste styremøte, som er førstkommende mandag.

– Blant annet vil vi ha svar på hva det vil koste å leie seg midlertidig inn i andre lokaler. Vi vil også viste hvilke alternative løsninger man har på leiemarkedet, uttalte styreleder Hans Jørn Rønningen for to måneder siden.

Om styret får svarene de ba om er usikkert. Nå ser det ut til at Helse sør-øst blir redningen.

Glad for løsningen

Til behandling i styret 24. februar ligger nemlig «Oppdrag og bestilling for Sykehuset Østfold 2014». I dokumentet presenterer Helse sør-øst sine styringskrav til sykehuset.

Her står det svart på hvitt at «Sykehuset Østfold skal, sammen med prosjekt nytt østfoldsykehus, arbeide videre med å forberede nytt administrasjonsbygg på Kalnes».

– Vi tolker det dit hen at vi nå får bygge et administrasjonsbygg. Dette er noe vi har jobbet lenge med, og vi er glad for denne løsningen, sier Olsen til SA.

Ut på anbud

Ifølge samme mann skal planleggingen av bygget nå fullføres, jobben skal ut på anbud og forhåpentligvis kan byggingen starte i august i år og stå ferdig i august neste år.

Helse sør-øst er byggherre for det nye sykehuset på Kalnes.

Det skal stå ferdig i 2015.

Sykehuset blir på 85.000 kvadratmeter og prisen er 5,4 milliarder kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken