Jon Petter (25) har fått 1.000 eldre til å nettdate

Jon Petter Andersen (innfelt) fra Rolvsøy har som mål å ha 5.000 medlemmer for nettjenesten sin til neste år.

Jon Petter Andersen (innfelt) fra Rolvsøy har som mål å ha 5.000 medlemmer for nettjenesten sin til neste år. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Som 23-åring ble Rolvsøy-gutten Jon Petter Andersen (25) så irritert over alle som snakket om den fryktede eldrebølgen, at han bestemte seg å gjøre noe med det.

DEL

Nå har nettdatingstjenesten hans, treffplassen.no, fått 1.000 medlemmer fra 50 år og oppover.

Målet er å vokse til 5.000 neste år og etterhvert også utvide spekteret av nettjenester rettet mot voksne ganske kraftig. 

– Bør sees på som ressurssterk gruppe

– Da jeg studerte, handlet det mye om eldrebølgen som skal komme og utfordringene med den i media. Jeg tenkte at istedenfor å se på det som et problem, burde man heller se på dem som en ressurssterk gruppe, sier Andersen.

Han studerte markedsføring på BI da han for et par år siden startet arbeidet med å utvikle nettjenester for voksne. Det startet med pensjonistservice.no. Det er nå senere utviklet til treffplassen.no, som ble lansert 1. juni. 

LES OGSÅ: Skal redde single med Månesjekken

​– Vi ønsker å bidra til at de godt voksne blir mer sosiale, får flere bekjentskaper, noen å reise sammen med eller kanskje en kjæreste, sier Andersen.

Får mange spørsmål om alderen

– Det er kanskje ikke så mange i samme alder som har begynt å fokusere på livet etter 50?

– Det er mange som har lurt på det samme, ler 25-åringen. Han kan fortelle at det lå mye arbeid bak da nettstedet ble lansert i sommer. I analysearbeidet før utviklingen av tjenesten har han blant annet brukt en fokusgruppe på ti godt voksne personer.

– Annet datemønster

– Jeg tror at jeg kanskje brukte et helt år bare på generelle markedsanalyser. Vi så først at mange skiller seg som godt voksne. En stor prosentandel av de over 60 år har vært gift tidligere. Det er statistikk vi har basert oss mye på når det gjelder lansering av sidene. Vi har også sett at de over 50 som regel ikke ønsker å date én etter én etter én, men at de heller ønsker å bli kjent på en annen måte – og så kanskje dra på en date eller to, sier Andersen.

LES OGSÅ: Her ønsker vi oss en ferieflørt

Selv om tjenesten blir markedsført for alle som er 50 pluss, kan Andersen fortelle at nesten 70 prosent av medlemsmassen befinner seg i alderen mellom 60 og 70 år – 65 prosent av dem kvinner. 

Er med på den teknologiske fremtiden

Han mener det er all grunn til å slå hull på myten om at mange godt voksne ikke behersker ny teknologi og at en nettdatetjeneste for den samme målgruppen ikke ville fungere.

– Det som er ganske kult, er at halvparten av medlemmene våre, bruker oss på mobile plattformer istedenfor pc. De eldre er absolutt med på den teknologiske fremtiden, sier han.  

Vil utvikle nettilbudet

Andersen har nå planer om å utvikle nettilbudet til langt flere ting enn nettdating. 

LES OGSÅ: Slik sjekker du på nett

– Vi kommer til å videreutvikle dette her til en portal for voksne. Mange ønsker være i jobb, og vi har planer om å lansere flere tjenester som kan gi muligheter til jobbtilbud fra store aktører. Vi tror vi har funnet en god løsning på hvordan vi skal gjøre det, men jeg kan ikke si noe mer om det nå Vi vil også lage tjenester som handler om ting som kan forenkle hverdagen. Mat levert på døren, for eksempel, sier Andersen. Når han sier «vi» refererer han til et teknisk team han har bak seg i utviklingen av nettjenester.

Jobber 12-timersdager

– Er dette noe det går an å leve av?

– Det går an, men fokuset akkurat nå er å utvikle tjenesten. Det skal alltid være gratis å være medlem her, men det kan hende at det i fremtiden kommer til å koste med ekstratjenester. Utvidet medlemsskap, for eksempel. Jeg tenker også at samarbeidspartnere skal stå for den litt mer kommersielle delen, sier Andersen, som i dag er ferdig med bachelor i markedsføring på BI og jobber med kommunikasjon i Ice Norge ved siden av.

– Det blir 12-timersdager for tiden, men det kan jeg jo holde på med nå som jeg er ung og sterk, sier han. 

Og målet hans for tjenestene han utvikler?

– Bli størst i Norge på dating 50pluss, i tillegg til å bli en total portal for alt fra dating, andre bekjentskaper og tjenester. 

Artikkeltags