Nordens største modelljernbane i Gamlebyen i Fredrikstad har kostet jernbanegründer Arne Børresen (47) ti millioner kroner siden åpningen i 2010.

Nå er de mange, fantastiske lekeattraksjonene piffet opp enda mer, muligens for å lokke enda flere enn de 75.000 besøkende som har sett det digre anlegget siden åpningen.

Les også: Hundrevis kom til åpningen:

Ørliten sex-piff

I et lite skogholt på toppen av et tunnellfjell foregår nemlig aktiviteter som mange bedriver i virkeligheten: en mann og en kvinne har samleie.
Og det er ikke tvil om hva slags aktivitet de bedriver, for minifigurene er for sikkerhets skyld motorisert – og den ene tar seg en bevegelig ridetur på den andre, styrt av strøm.

– Ikke for barneøyne, Arne Børresen?
– Det vil sikkert noen mene. Vi har masse besøk av barn og fra barnehager her. Derfor har vi plassert disse figurene en meter og sytti centimeter over bakken, slik at du må være stor nok før du kan se den nye attraksjonen, sier Arne Børresen.

Se video av akten her:

Menighetsinteresse

De to aktive friluftsutøverne i Børresens jernbaneskog har vekket mye større interesse blant publikum enn den ørlille størrelsen skulle tilsi.

Nylig ringte representanten for én av byens menigheter for å spørre om sex-figurene fremdeles var der.
– Jeg trodde de skulle forlange at jeg pakket den vekk i anledning besøket, men vedkommende ville bare forsikre seg om at den var på plass før de kom, ler jernbanegründeren.

Flere sex-butikker

Arne Børresen er nå i gang med byggetrinn to i jern banehuset i Gamlebyen, og 12. 12 2012 er banelengden fordoblet.
Nordens største modelljernbaneanlegg vil da kunne vise frem 2000 meter jernbanelinje og hundrevis av bygninger og togsett på til sammen 400 kvadratmeter gulvflate.

Følger du togrutene i anlegget, er hus, gravsted, veiarbeider, busstrafikk, personbiler, mennesker og mye annet rart som å havne midt i himmelen for guttedrømmer.

De mer voksne får også sitt, for innimellom dagligvarer, hoteller, boliger og et utall andre bygninger, kan Børresens lekeby naturligvis også tilby et par sex-butikker, slik de er å finne i alle større byer ...
– Det er helt vanlig å illustrere alle sider ved dagliglivet også andre steder som har bygget opp et sånt tilbud. Jeg har bare en eneste slik aktivitet, mens det for eksempel i ett av verdens største modelljernbaneanlegg i Hamburg er mange attraksjoner av denne typen, sier Børresen.

Les også: Børresens jernbaneimperium vokser:

Her kan du bli med på en liten modelljernbanereise - sett fra lokomotivet: