– Jegeren mener det var noe feil med geværet

Her gikk kulen gjennom veggen. Badet ligger på hjørnet av huset.

Her gikk kulen gjennom veggen. Badet ligger på hjørnet av huset. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Jegeren som avfyrte skuddet som gikk gjennom hytteveggen og skadet en mann i 70-årene, mener det var noe feil med våpenet han brukte.

DEL

Lensmann i Hvaler kommune, Erik Hulleberg, forklarer at politiet torsdag avhørte mannen som avfyrte skuddet som gikk gjennom hytteveggen og skadet en mann i 70-årene.

– Den siktede har blitt avhørt. Han mener det har vært noe feil med geværet han har skutt med, og mener han burde truffet elgen fra den avstanden han hadde. Vi vil foreta undersøkelser av våpenet som er brukt, for å se om det kan være en feil, forklarer han til f-b.no.

Jegeren som avfyrte skuddet sier til f-b.no at han er veldig lei seg for det som skjedde.

– Jeg har stor medlidenhet med dem det gjelder. Det er det eneste jeg tenker på akkurat nå, sier han.

FBTV: – Kona bærer ikke nag til jegeren:

 


Ifølge lensmannen vil neste steg i etterforskningen være å avhøre resten av jaktlaget.

Når riktig tid kommer vil vi også avhøre mannen som ble truffet, og kona hans

– Vi skal først og fremst avhøre de sentrale vitnene i saken, som da er jaktlaget som var sammen med mannen som avfyrte skuddet. Når riktig tid kommer vil vi også avhøre mannen som ble truffet, og kona hans.

Tilstanden er stabil

Tilstanden til mannen skal være stabil, opplyser operasjonsleder Paul Horne til f-b.no.

– Det siste meldingene vi har fått sier at mannen er våken og stabil, og at det etter forholdene skal gå bra, sier han.

Krimteknikere fra Fredrikstad har vært på hytteområdet og foretatt undersøkelser, og skal videre undersøke geværet mannen brukte.

– Risiko å drive jakt

Innsatsleder Anders Strømsæther sa torsdag til Fredriksstad Blad at jegeren som avfyrte skuddet ikke var påpasselig med hva som var i bakgrunnen før han avfyrte skuddet.

– Det er åpenbart at det er en risiko ved å drive jakt. En jeger er ansvarlig for at det alltid er bakgrunn for det skuddet han avfyrer og alle forstår at det som har skjedd her ikke skal skje.

– Ble elgen skadeskutt?
– Det har jeg foreløpig ingen informasjon om, sa Strømsæther da til f-b.no.

Ifølge innsatslederen, skal mannen i 70-årene som ble truffet av skuddet ha vært på hytta sammen med sin kone for å stenge den for vinteren.

– Mannen hadde nettopp satt seg på toalettet da et skudd gikk gjennom veggen og traff ham i buken. Jeg har aldri hørt om noe lignende.

F-b.no har vært i kontakt med mannens kone. Hun skriver i en tekstmelding at fokuset er å få mannen frisk, men ønsker ikke å uttale seg nærmere om saken.

Artikkeltags