Isfront mellom ordførerne

På hver sin tueFredrikstad-ordfører Eva K. Andersen (Frp) og varaordfører Ingrid Willoch (H) var sterkt uenige med Sarpsborg-ordfører Jan Engsmyr (Ap) om hurtigtog, og tonen var kjølig i går. Foto: Øivind Lågbu

På hver sin tueFredrikstad-ordfører Eva K. Andersen (Frp) og varaordfører Ingrid Willoch (H) var sterkt uenige med Sarpsborg-ordfører Jan Engsmyr (Ap) om hurtigtog, og tonen var kjølig i går. Foto: Øivind Lågbu

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Fredrikstad-ordfører Eva K. Andersen og Sarpsborg-ordfører Jan O. Engsmyr barket sammen i regionrådet onsdag. Engsmyr likte ikke kritikken fra kollegaen i nabobyen.

DEL

– Jeg har kjempet for dobbeltsporet gjennom Østfold før du kom inn i politikken, sa Engsmyr til Andersen etter at hun hadde oppfordret ham til å bruke kreftene på å få intercitytoget gjennom alle byene.


Del på Facebook

– Jeg tar Stortingets vedtak om hurtigtogutredning på alvor. Vi skal ikke stå med hendene i bukselomma og overlate jobben til Jernbaneverket, sa Engsmyr som ikke vek en tomme i jernbanestriden.Han minnet om at alle partier på Stortinget, med unntak av Frp, har bedt om en utredning av hurtigtog fra Oslo til Göteborg.

Arbeidet skal være ferdig innen 1. februar 2012.

– Prosjektet er i gang. Vi må ta vedtaket på alvor, sa Engsmyr som mente at Andersen fremførte Frps synspunkter om hurtigtog.

Les også kommentaren i dagens f-b.no: Den viktigste kampsaken på lange tider

– Nei, her representerer jeg Fredrikstad kommune, repliserte ordføreren.

Varaordfører Ingrid Willoch advarte ordfører Jan Engsmyr mot å tenke som Ole Brumm og si ja takk til begge deler; både en utredning om dobbeltsporet gjennom byene og en hurtigbane fra Råde og rett til Sarpsborg.

– Vi kan komme i en situasjon hvor det ene blir det andres fiende. Vi må stå fast ved enigheten om intercitystrategien. Jeg er redd du setter løsningen med dobbeltspor gjennom byene i spill, sa hun, med adresse til Engsmyrs utspill i SA.


Del på Facebook

– Hør på hva jeg har sagt. Jeg målbærer bare det Stortinget har bedt om, svarte Engsmyr.
Sarpsborg-ordføreren er leder for regionrådet i Nedre Glomma, som er opprettet for å få kommunene til å samarbeide tettere og stå samlet utad.

Gårsdagens møte forløp i fred og forsoning, inntil Engsmyr skulle gi en forklaring om hva han mente om jernbanen.

Aps Jon-Ivar Nygård var også tydelig uenig med ham.

Blir kampsak 1. mai

"Dobbeltsporet må innom Fredrikstad" blir årets miljøparole for rødgrønn seksjon i  1.maitoget, varsler Inger B. Saxegård fra Natur og Ungdom.

– Hvis vi skal redusere biltrafikken må toget stoppe i bysentrum. Vi må gjøre det enkelt å velge miljøvennlig, sa hun.

Dermed vedtok styringsgruppa i rødgrønn seksjon at årets miljøparole forsvarer toget innom Østfolds største by.
 
– Vi som bor i Fredrikstad godtar ikke at ordføreren i Sarpsborg skal bestemme hvor togskinnene skal gå, avsluttet Saxegård.
 

Artikkeltags