Ingen lørdagsvielser i 2013

Antallet som giftet seg i Fredrikstad tingrett, har aldri vært så høyt som i fjor. Dette til tross for at tingretten for et år siden måtte kutte ut de populære lørdagsvielsene.

Antallet som giftet seg i Fredrikstad tingrett, har aldri vært så høyt som i fjor. Dette til tross for at tingretten for et år siden måtte kutte ut de populære lørdagsvielsene.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Mange brudepar ber Fredrikstad tingrett tynt om å gjøre unntak og åpne for å vie dem på lørdager. Men det blir ikke mulig å gifte seg på lørdag i 2013, heller.

DEL

– Vi får en del henvendelser med spørsmål om å åpne for en lørdagsvielse, men der må vi bare vise en konsekvent praksis og si nei, sier sorenskriver Arnfinn Agnalt ved Fredrikstad tingrett.

Måtte kutte ut

Tingretten måtte for et år siden kutte ut lørdagsvielser av økonomiske årsaker.

Det var budsjettkutt i den sentrale Domstoladministrasjonen som fikk konsekvenser for alle som hadde planlagt borgerlig lørdagsvielse. Fredrikstad hadde til da vært den eneste tingretten i Østfold som har hatt dette tilbudet.

Les også: Nå er det bryllup hele døgnet for Nina

– Vi hadde faktisk noen lørdagsvielser i året som gikk, dette fordi de var booket inn før budsjettet kom. Vi hadde 12 vielser på tre lørdager i fjor, sier Agnalt.

– Enda verre i 2013

Som må konstatere at det garantert ikke blir mulighet til vigsel i tingretten på lørdager i 2013, heller.

– Budsjettet er jo enda verre i 2013 enn det var i 2012. Vi har fått inndratt en dommerfullmektigstilling og det er full stillingsstopp i alle domstolene, sier Agnalt.

Se også: Brudebilder oktober 2012

Til tross for at det bare var mulig å gifte seg i tingrettens kontortid i fjor, var det flere enn noensinne som oppsøkte tingretten og ble viet.

Rekordmange vielser

– Ja, det ser faktisk slik ut. Jeg har vært her siden 2008 og det er det høyeste tallet vi har hatt, sier Agnalt.

144 giftet seg i tingretten i fjor – det er 16 flere enn året før.

De fleste av parene valgte fredagsbryllup, men det skjedde også vielser på ukens fire første dager. Ikke minst på onsdag 12.12.2012, da åtte par troppet opp i tingretten.

Artikkeltags