Gå til sidens hovedinnhold

– Ikke en typisk studentby

Artikkelen er over 7 år gammel

Studentleder Herman Rekve Lund skulle ønske det var flere studenter fra resten av landet i Fredrikstad – for miljøets skyld.

Fredrikstad er ikke en typisk studentby, men utviklingen er på rett vei, og vi har et stort potensial, sier lederen for Studentparlamentet.

– Hva er egentlig en typisk studentby?
– Det er gjerne en by med et større studentmiljø og høyere studentkonsentrasjon i deler av byen. Et av problemene her i Fredrikstad er at vi bare har 116 hybelenheter, det er nest dårligst i hele landet, sier Lund.

Les også: Fikk 330.000 i stipend

Trenger hybler

Han mener studentene som bor i studenthyblene på Bjølstad er de flittigste til å bli med på arrangementer på Kranen SFO (studentenes fritidsordning). Der arrangeres det blant annet dans, spillkveld, stand up og quiz.

– Her i Østfold er det svært mange studenter som er bosatt lokalt og de pendler hjem etter forelesningene. Av studentene på Værste er cirka 50 prosent pendlere. De har et sosialt nettverk rundt seg, mens de som kommer utenfra ofte har et større behov for å sosialisere seg. Det er ofte disse som blir drivkraften i aktivitetene i studentmiljøet, sier Lund.

– I dag utgjør studenter fra Østfold cirka 70 prosent av studentmassen på HIØ, mens for bare noen år siden var andelen oppe i 80 prosent, så det beveger seg i rett vei, mener Lund.

Student? Da bør du lese dette!

Område i utvikling

Studentlederen mener det er svært positivt for høyskolen at det er utvikling på Værste.

– At det bygges ut på Værste kan få en god synergieffekt for høyskolen. Vi trenger å skape et mer urbant miljø og det er bra at det kommer slikt som skøytebane og volleyballbane til området, sier Lund.

Solveig Vitanza i Drivhuset Østfold, skal presentere virksomheten på debatten.
– Min rolle er å jobbe med studentene for å få mer entreprenørskap og knytte sammen studenter med næringslivet og forskningsmiljøene.

Les også: Studentfest med saft og vann

Knytte bånd

Hun mener det er viktig med arenaer med felles møteplasser, hvor bedriftene og studentene kan komme i kontakt med hverandre: – Bedriftene må forstå at det har en verdi å bruke studenter, de kommer gjerne med et nytt perspektiv, som ikke er formet av organisasjonen.

Drivhuset skal hjelpe studenter og gründere til å videreutvikle sine ideer til sterke livskraftige forretningskonsept.

– Vi gir gratis personlig veiledning, hjelp til bedriftsutvikling og tilgang til kontorlandskap for at entreprenørene skal ha tilgang til de verktøyene de trenger for å lykkes. For etablert næringsliv kan det være nyttig å samarbeide med studenter. Studentene utgjør en ressurs som har med seg oppdaterte kunnskaper, motivasjon og nye perspektiv, sier Vitanza.
 

Kommentarer til denne saken