I dag er det den store vaffeldagen

Synet av UP i veikanten virker sjelden provoserende på folk. Tvertimot. Det hender folk kommer innom dem med blant annet vafler.

Synet av UP i veikanten virker sjelden provoserende på folk. Tvertimot. Det hender folk kommer innom dem med blant annet vafler.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

I dag er dagen for å nyte deilige, nystekte vafler i solveggen.

DEL

25.mars er den internasjonale vaffeldagen, og skal vi tro matprat.no har vi grunn til å feire. Det norske folk spiser nemlig 87 millioner vaffelplater årlig.

Her i Østfold kjenner mange til varianten pølse i vaffel. Det skal visstnok være Eyvind Hellstrøm, som tidligere har kalt Fredrikstad for "junkfood city", som fant opp denne kombinasjonen.

Vaffelen har en lang tradisjon i norsk matkultur, og kan nytes på flere måter. Noen foretrekker smør og brunost, andre liker syltetøy eller rømme. Varianten med eple og nøtter er nok mindre vanlig, men kanskje er dagen i dag en fin anledning til å prøve noe nytt?

I følge Tine feirer vi vaffeldagen 25.mars fordi dette var dagen da jomfru Maria fikk budskapet fra erkeengelen Gabriel om at hun skulle føde Jesusbarnet. Tradisjonen er opprinnelig svensk, og sammenhengen mellom jomfru Maria og vafler er at "vårfrudagen" har blitt til "våffeldagen".

Uansett om du feirer dagens opprinnelige budskap, eller bare syns det er et fint påskudd for å spise vafler, ligger forholdene til rette for at det skal bli en flott søndag. Vaflene kan du nemlig nyte i solsteken.

Vaffeloppskrift fra matprat.no:

Ingredienser:

100 g smør

5 stk egg

2 dl sukker

3 dl lettrømme

5 dl hvetemel

5 dl melk

1 ts bakepulver

½ ts salt

½ ts malt kardemomme

Slik gjør du:

1. Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en foodprocessor. La røren (helst) svelle i 15 minutter. Er den for tykk, rør i 1/2 dl kaldt vann.

2. Stek vaflene i vaffeljern.

3. Server varme vafler med rømme og syltetøy

Artikkeltags