Gå til sidens hovedinnhold

Hyret inn klarsynte for å finne Pinja

Artikkelen er over 10 år gammel

Noen går i skogen, andre klarsynte jobber hjemmefra og forsøker å fange opp overnaturlige signaler. Hundeeier Marianne Nilsen tar i bruk alle midler for å finne igjen Pinja.

– Pinja! Pinja!

Nilsen blir stille og lytter håpefullt etter svar fra Onsøy-skogen. Men fortsatt ingenting.

– Bruker telepatiske signaler

Leteaksjonen har pågått hver dag siden onsdag i forrige uke, og har foreløpig gitt null resultater. Men en rekke klarsynte, som hevder de besitter overnaturlige evner, gir Nilsen håp.

– De har en egen evne til å komme i kontakt med dyr, og via tanker og telepatiske signaler har de snakket med Pinja. De forsøker å få hunden til å forklare hva den ser rundt seg, slik at vi kan få lokalisert henne, sier Nilsen.

Både lørdag, søndag og mandag reiste hun fra Hamar til Fredrikstad for å lete etter Pinja, som er en kleinspitz, har en lyskrem farge og er på størrelse med en litt stor katt.

Ti klarsynte var i aksjon

Søndag var ti klarsynte i aksjon, milevis unna området der Pinja forsvant.

– Flere av dem har vært i kontakt med Pinja, og alle mener at hun er i live. Utifra de signalene vi har fått, blir Pinja plassert i skogen, og noen ser at hun er i et område med tilknytning til enten småbruk eller en hytte, sier Sissel Grana (40), kjent for dyrekommunikasjon.

– Hun har spist avføring

Grana driver Dyretolkskolen, og det var ti elever herfra som var i aksjon på søndag. Mandag var Grana selv i Elingaardskogen i Onsøy, sammen med to andre klarsynte.

– Jeg prøver å nullstille meg selv, slik at jeg ikke har egne tanker, og så tar jeg imot signaler fra Pinja. Hun har fortalt meg at hun har spist mye avføring fra andre dyr i skogen. Så hun har fått i seg mat, sier Grana.

Fra en annen klarsynt, som jobber hjemmefra, får hun en tekstmelding: «Jeg får inn et småbruk med et stort, rødt uthus eller låve. Hundegård med polarhunder. Mulig utsalg av hundefôr derfra. Omgitt av åpne jorder, ser en slitt jernbanegrind. En tidligere herregård i nærheten».

– Det koster vel ganske mye å ta i bruk klarsynte?

– Jeg vet ikke hvor mye det koster. Jeg er bare nødt til å finne Pinja, uansett pris, svarer Nilsen.

– Pinja ble hysterisk

Alt startet for en drøy uke siden. Nilsen dro til Fredrikstad og overlot Pinja til en 32 åring, som skulle ha daglig tilsyn og ansvar for både fôring og forsikring.

– Jeg driver med hundeopprett og valgte å sette bort hunden på fôring.Betingelsen var at jeg skulle få to valpekull som betaling for oppholdet hos ham, sier Nilsen.

Bare noen dager senere forsvant Pinja i Elingaardskogen, der hun var på tur sammen med tre andre hunder.

– Pinja ble hysterisk og klarte å rive seg løs fra selen, og så forsvant hun i skogen. Stebroren min ringte umiddelbart til meg, og jeg kom meg i bilen og begynte å lete etter henne. Vi holdt på til klokken ett på natta, og i dagene etterpå brukte vi både varmesøkende kamera og en en søkehund fra politiet. Hver eneste dag har vi holdt på til sent på kveld, sier 32-åringen, som ikke vil oppgi navnet sitt.

Kommentarer til denne saken