– Husk at promillegrensen er 0,2 på Segway

Husk at promillegrensa for Segway ikke er noe lavere enn promillegrensa for å kjøre bil. Du kan ende med å miste lappen for sistnevnte hvis du prøver deg på førstnevnte i fylla.

Husk at promillegrensa for Segway ikke er noe lavere enn promillegrensa for å kjøre bil. Du kan ende med å miste lappen for sistnevnte hvis du prøver deg på førstnevnte i fylla.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fra og med i dag er det tillatt å kjøre Segway i Norge. Men husk promillegrensen på 0,2, minner Østfold-politiet om.

DEL

– Har du førerkort for bil eller andre kjøretøy, vil det bli beslaglagt dersom du blir tatt med en promille over 0,4 på Segway, sier politiførstebetjent Lasse Kristiansen ved Fredrikstad politistasjon.

Bot og beslag

Fra og med i dag, 1. juli,  er det fullt tillatt å kjøre Segway i Norge, og Østfold politidistrikt har for lengst vært ute på Facebook og minnet om at vegtrafikkloven også gjelder selvbalanserende ståhjulinger: Du ender med bot hvis du har promille mellom 0,2 og 0,4 – og får førerkortetbeslaglagt ved høyere promille, dersom du har førerkort for et kjøretøy. For å kjøre Segway, kreves det ikke førerkort.

Politiførstebetjent Kristiansen tror imidlertid ikke at hverdagen til trafikkpolitiet vil bli så veldig mye mer utfordrende av at Segway og andre ståhjulinger nå slippes løs i deler av trafikken. Han tror rett og slett ikke at trafikken kommer til å bli oversvømmet av slike kjøretøy. 

Ser ikke på Segway som en utfordring

– Nei, vi ser egentlig ikke på det som en utfordring. Foreløpig er det veldig få av dem,. Dessuten har jeg vel hørt at prisen er såpass høy at jeg vil tro at folk heller vil bruke slike summer på andre fremkomstmidler. Dersom det blir et marked for utleie, kan det kanskje bli utfordringer, men per i dag er det ikke det, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Stopp, stopp, stopp

Han og kollegene i trafikkseksjonen treffer nå og da på folk som ikke har vært klar over at promillegrensene for bil og motorsykler, også gjelder alle andre motoriserte kjøretøy. 

Ikke alle kjenner reglene

– Det blir tilsvarende situasjon som med en gressklipper som går litt fort. Det hender vi kommer borti folk som ikke er klar over at det er ulovlig å kjøre slike med promille. Og da ender det, som nevnt, med at man mister førerkortet dersom man har det, sier Kristiansen.


 

Artikkeltags