«Husets biffsnadder» var svin

– Jeg var Høk kro for noen uker siden med foreldrene mine og vi bestilte biffsnadder. Jeg reagerte, da jeg både smakte og så at det var svinekjøtt på tallerkenen min, sier Lene Gretland.

– Jeg var Høk kro for noen uker siden med foreldrene mine og vi bestilte biffsnadder. Jeg reagerte, da jeg både smakte og så at det var svinekjøtt på tallerkenen min, sier Lene Gretland. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg synes det er forferdelig frekt. Lene Gretland ble skuffet, da hun begynte å spise biffsnadderen hun fikk servert på Høk Kro og Motell i Skjeberg.

DEL

Haldenkvinnen mener folk som vurderer å ta søndagsmiddagen der bør vite en ting: biffsnadderen er ikke laget av storfe, skriver Halden Arbeiderblad.

Nesten bare svin

– Jeg var der for noen uker siden med foreldrene mine og vi bestilte biffsnadder. Jeg reagerte, da jeg både smakte og så at det var svinekjøtt på tallerkenen min.

– Jeg tok kontakt med betjeningen, og de sa at de lagde biffsnadderen med både storfe og svin. Jeg hadde fått en tallerken som nesten utelukkende besto av svin, mens moren min hadde fått litt mer biffkjøtt.

Gretland fikk ikke noe mer respons på klagen sin enn det.

– Jeg var som sagt der sammen med foreldrene mine, så jeg valgte å ikke ta saken videre der og da. Egentlig hadde jeg lyst til å få fatt i daglig leder, men jeg ville ikke lage noe oppstuss, sier Gretland.

Frekt å lure folk

Men hun ønsker uansett å gjøre andre haldensere oppmerksom på at det er svin i biffsnadderen.

– Jeg synes jo egentlig det er forferdelig frekt å si at de selger et produkt og så servere noen annet. Det hadde jo vært veldig krenkende for en muslim for eksempel, sier Gretland.

Daglig leder hos Høk Kro og Motel, Beathe Løkkevik, bekrefter at de bruker svin i biffsnadderen.

– Vi selger også skinkebiff og bruker noen ganger avskjær fra dette kjøttet i biffsnadderen. På menyen står det Husets Biffsnadder på samme måte som det står Husets vin for eksempel, forklarer Løkkevik.

Ikke mange som klager

– Har dere opplevd å få klager på denne praksisen tidligere?

– Nei, ikke egentlig, men det er jo noen som spør da. Så lenge det står Husets biffsnadder så betyr jo det at vi har en egen vri.

– Men tror dere at folk skjønner at det er svin i biffsnadderen, når det står Husets biffsnadder?

– Det er jo lov å spørre da, sier Løkkevik.

– Det burde stå svinesnadder

Lene Gretland kan ikke huske om det sto Husets biffsnadder i menyen.

–  Det husker jeg ikke, men jeg tror ikke jeg hadde skjønt at Husets innebar å bytte ut storfekjøttet. Jeg hadde vel heller tenkt at det ble servert med annen garnityr for eksempel. Jeg synes det er en måte å lure forbrukeren på. De burde skrive biff og svinesnadder på menyen, mener Gretland.

–  Biff skal være biff, legger hun til.

– Vi brukte bare okse

Restaurantmann, Magne Rekstad, bekrefter at det ikke er vanlig å bruke svin i biffsnadder.

– Jeg jobbet jo i mange år på Dickens hvor Haldens bifsnadder har sin opprinnelse, og der brukte vi bare storfekjøtt. Vi solgte forsåvidt også en variant av svin, men da kalte vi det svinesnadder, sier Rekstad.

– Har du hørt om tilsvarende bruk av konseptet Husets biffsnadder tidligere?

– Nei. Det har jeg ikke vært borti. Nå er det jo forsåvidt ikke noen offisiell oppskrift på biffsnadder som en må følge, så en står jo fritt til å velge.

– Men i biffsnadderens «hjemland» Halden skal biffsnadderen være laget på okse, sier Rekstad.

Artikkeltags