Gå til sidens hovedinnhold

Holder seg på land mens andre bader

Artikkelen er over 6 år gammel

Sardar Sohailifar (14) synes det ikke er kult å være på Kongsten uten å svømme. – Jeg kan jo ikke bare ligge å sole meg, sier tenåringen.

Sardar bor på Torp og er blant mange tenåringer som ikke kan svømme. Etter helgens tragiske ulykke i Bjørndalen har han derfor bestemt seg for å delta på svømmeundervisningen på friluftsbadet på Kongsten førstkommende helg.

Les mer om svømmekurset og meld i fra at du kommer her

– Jeg og noen venner bruker å dra til Vispen eller Kongsten for å bade. Jeg må imidlertid holde meg på land på grunn av at jeg ikke tør bade, innrømmer 14-åringen overfor Fredriksstad Blad.

Sardar kjente for øvrig godt Abdullahi Aweys Abukar som druknet i tredje dam i Bjørndalen sist lørdag.
– Han var en god venn og jeg har fortsatt vanskeligheter med å forstå at han er borte, sier han.

Les også: Flere hundre var på minnestund

Les og skriv i Kondolanseprotokoll her

Bra tiltak

Han mener tilbudet om gratis svømmeopplæring er et bra tiltak. Sardar har også flere venner som er i samme situasjon som ham når det gjelder svømmekunnskapene. Han tror også de vil følge hans eksempel når det gjelder helgens samling på Kongsten.

– Jeg tror man lurer seg selv ved å ikke kunne svømme, fastslår eleven ved Borge ungdomsskole.
Han bryr seg heller ikke noe om hvis noen kommer til å gjøre narr av ham på grunn av at han ikke kan svømme.

– Det bryr jeg meg ikke noe om. Målet mitt er å være trygg i vannet. Jeg kan jo ikke bare ligge å sole meg når jeg er på stranden, smiler tenåringen.

Hør minnesangen som er laget her

FB-mener: Noe må gjøres

Annen kultur

Sardars bror, Farhad (30), forteller at han lærte seg å svømme på Seiersten skole. Likevel mener han at det er forskjeller når det gjelder svømmekulturen i Norge og blant annet Kurdistan hvor hans familie kommer fra.

– Her i Norge er det vanlig at man tar med barna til stranden fra de er helt små. Det er ikke alltid tilfellet med familier med innvandrerbakgrunn, hevder Farhad.

Som tidligere nevnt blir det til helgen arrangert gratis svømmeundervisning for ungdom mellom 13–19 år på Kongsten. Både fredag, lørdag og søndag fra 18.00-21.00 er friluftsbadet åpent for dem som vil lære seg å svømme. Det samme vil skje neste helg på de samme tidspunktene.

Kommentarer til denne saken