Småbarnsmoren har mistet omsorgsretten til alle sine barn. Stort verre kan det ikke bli, føler 29-åringen.

Vil ikke kommentere saken

Barnevernet mener hun mangler evnen til å ivareta aleneomsorgen for sine barn. Morens advokat, Grethe Dahlgaard Berntzen, reagerer sterkt fordi hun mener at dette bygger på seks år gamle vurderinger.
– Hun har modnet og blitt mer voksen og reflektert, sier advokaten (se egen sak).
29-åringen har skrevet under på en fullmakt som fritar barnevernet for taushetsplikten. Likevel vil ikke barnevernet kommentere saken.
– Vi mener at personlige tragedier ikke hører hjemme i det offentlige rom, begrunner Therese Eddie, stedfortreder for barnevernsleder.

Les også: Mener moren mangler evnen til å yte tilstrekkelig omsorg

Les også: – Hun er ikke blitt vurdert på seks år

Tok barnet på kort varsel

Det siste barnet ble hentet på fredag, bare fem dager etter at babyen ble født.
Samme dag hadde fylkesnemnda vurdert saken og gitt barnevernet tillatelse til å ta nok et barn fra firebarnsmoren, som verken sliter med dop- eller alkoholproblemer.
– De kommer og henter barnet mitt nå! gråt hun med høy og skingrende stemme, bare noen minutter etter at hun hadde fått den endelige beskjeden.
Én time senere, klokken 17.05, parkerte barnevernet utenfor sykehuset, tok med seg et moderne babysete og gikk inn på sykehusrommet. Bare ti minutter senere var de ute igjen, med den nyfødte ungen plassert i babysetet.

– Føles helt meningsløst

Småbarnsmoren føler seg overkjørt og vet at hun aldri vil glemme synet av barnevernet som forsvant med den fem dager gamle babyen.
– Jeg har mistet barnet mitt. Det er fryktelig tungt og føles helt meningsløst!
De siste dagene har vært tunge. Hun forteller at hun har sovet elendig og holdt seg mest mulig innendørs med dystre tanker kvernende rundt i hodet.
– Jeg sitter igjen med sorg, frustrasjon og mange spørsmål. Heldigvis har jeg fått god hjelp fra mine nærmeste. Jeg trenger noen å snakke med.

– Jeg er blitt mer voksen

Brått, uten forvarsel, dukket barnevernet opp på sykehuset i forrige uke. Da var det bare gått én dag siden fødselen.
– De sa at de skulle ta jentungen fra meg i løpet av noen dager, og jeg fikk et brev der det står at jeg mangler omsorgsevne. Jeg var riktignok litt hissig og vimsete for en del år siden, og frem til jeg var 23 år drakk jeg veldig mye i helgene. Men mye har forandret seg siden den gang. Jeg er blitt mye roligere, har fått et eget hus og drikker kanskje én gang i året. Jeg er blitt mer voksen og selvstendig, og jeg føler at barnevernet ikke har tatt nok høyde for at jeg har forbedret meg med årene, sier 29-åringen.

Les også: Mener moren mangler evnen til å yte tilstrekkelig omsorg

Les også: – Hun er ikke blitt vurdert på seks år

– Mener jeg er en dårlig mor

På sju år har småbarnsmoren fått fire barn med tre forskjellige menn. Hun har et anstrengt forhold til alle tre.
– Barnevernet har tatt tre av barna mine, og det er helt forferdelig. Barnevernet ville også ta det fjerde, men i 2006 kom vi frem til at det var best at barnet bodde hos faren sin. Jeg var enig i det, sier hun.
– Hvorfor har barnevernet tatt tre av barna dine?
– De mener at jeg er en dårlig mor. Men hva de legger til grunn, vet jeg ikke. De sier bare at jeg ikke er egnet som mor.
29-åringen erkjenner enkelte feiltrinn, begått tidlig i 20-årene. Men hun mener bestemt at dette ikke har gått på bekostning av barna hennes.