– Det er mange av oss som egentlig har vært veldig til å sette oss ned på kvelden og se på tv. Men så ønsker man jo å gjøre noe med kroppen og kondisen, samtidig som man ønsker å ha det hyggelig sammen med flere, sier Kaia Simensen (45), en av dem som utgjør Tjukkasgjengen Chapter Fredrikstad.

Tjukkasgjengen er altså rett og slett en gjeng som går turer sammen for å bli sprekere, kanskje slankere og iallfall i mye bedre humør.

– Vi går hver kveld fra mandag til torsdag og vi har tre løyper å velge mellom: en lang løype på over seks kilometer, en kort løype på rundt fire kilometer og en pubrunde, sier Simensen. Den sistnevnte runden finner for øvrig sted annenhver fredag.

Vi har en lang løype på over seks kilometer, en kort løype på rundt fire kilometer og en pubrunde

Startet i Moss

Det var en mossing som satte i gang det som er i ferd med å bli en farsott i fylket. På Facebook er den ene «tjukkasgjengen» etter den andre blitt opprettet de siste ukene.

– Dette startet med at jeg fikk sjokk da jeg så tresifret på badevekta, sier initiativtager Jan Ellefsen til Moss Avis. Han forsøkte å løpe, men fant ut at det ble for hardt og klaget sin nød på Facebook. Deretter fikk med seg en venn på tur den første kvelden.
– Da begynte snøballen å rulle. Dagen etter var vi fire, så ble vi sju og vokste til 15 den påfølgende dagen. Nå er vi over 50 mennesker som samles hver dag for å gå tur og vi blir bare flere og flere. Dette er utrolig morsomt, sier Ellefsen, som klarte å få med seg et stort antall "tjukkaser" på tur i Moss på mandag kveld.

Går på Østsiden

I den nystartede gjengen i Fredrikstad har det foreløpig vært en håndfull som har gått på Østsiden. Mandag kveld var det fire. Simensen, som kjenner initiativtagerne fra Moss og har gått i bresjen for en slik gjeng i Fredrikstad, regner med at det kommer flere til etterhvert.

– Det er flott å komme seg ut og gå, uten at man går alene. At det er flere som går sammen gjør at man har det sosialt samtidig. I tillegg blir man litt mer presset av at det er flere, også, sier Simensen.


Det er mange av oss som har vært veldig til å sette oss ned på kvelden og se på tv.