– Her kan vi få inn Rema

Fredrikstad-investor Arild Åserud har kjøpt denne falleferdige villaen. Dermed har han sikret seg en kile inn i sykehusområdet. Foreløpig er det uvisst om jugendvillaen blir pusset opp eller revet.

Fredrikstad-investor Arild Åserud har kjøpt denne falleferdige villaen. Dermed har han sikret seg en kile inn i sykehusområdet. Foreløpig er det uvisst om jugendvillaen blir pusset opp eller revet.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Investor Arild Åserud (66) har allerede sikret seg en attraktiv bit av området ved sykehuset. Resten av sykehuset på Cicignon går på billigsalg.

DEL

Åserud sier selv at han er ute av spillet om sykehuskjøpet. Ifølge megleren kan det forventes en avklaring før jul, til en salgspris som ligger lavere enn den siste prisantydningen på 170 millioner kroner. Det betyr rundt 100 millioner kroner under takstprisen på 256 millioner.

Har sikret seg en bit

Åserud har vært smart og sikret seg en liten «øy» på den ene siden av sykehustomten, i form av en forfallen jugendvilla som ble solgt tidligere i år. Den kjente eiendomsutvikleren uttaler seg i dag rimelig gåtefullt om hva han vil med eiendomshandelen. Men eiendomsmegler Jon Petter Larsen, som skal formidle sykehussalget, tror at Åserud har kjøpt villaen for å ha et godt forhandlingskort for å sikre seg tomt til en Rema-butikk i området. Og 66-åringens karrière som forretningsmann er nettopp tuftet på å etablere Rema-butikker.
– Jeg er helt enig i at det går an å etablere en Rema-butikk der jugendvillaen ligger i dag, sier Åserud til FB.
Han bekrefter også at området rundt villaen er en veldig naturlig plassering av en dagligvarebutikk for Cicignon-området, noe han mener at det absolutt vil være behov for med 200–250 nye leiligheter på sykehustomten og OBOS-prosjektet på den andre siden av jernbanen.
– Vil du jobbe konkret for en slik løsning?
– Jeg har ikke planer om det foreløpig. Men jeg ser det an på litt lenger sikt, da behovet for dagligvarebutikk er der.

Pris: Under 170 mill

Det er signalisert at salgsprosessen for sykehuset er i sluttfasen. Prisen er låst, og det foregår i disse dager en såkalt due diligence-gjennomgang. Det vil si at man sjekker bygningenes tilstand og at alle forutsetninger før handelen er på plass.
– Vi så raskt at det ikke var mulig å oppnå takstprisen på 256 millioner kroner. Det ble noe mer aktivitet da vi senket prisantydningen til 170 millioner kroner. Den endelige kjøpesummen vil ligge noe lavere enn dette også, sier megler Jon Petter Larsen i DnB Næringsmegling. Han mener at kjøpesummen ikke er den største utfordringen for en ny eier.
– Dette er et prosjekt til over en milliard kroner alt i alt når vi regner med hva det koster å utvikle området, sier Larsen.

Stor, norsk aktør

Han vil ikke antyde noe om kjøperen. Men etter det FB har grunn til å tro, dreier det seg om en stor, norsk aktør, som nødvendigvis må ha kraftige finansielle muskler. Det vil trolig ta fem til ti år før alt er videreforedlet og solgt som leiligheter og andre prosjekter. Mye tyder på at kjøperen må være et firma innen entreprenørbransjen og eiendomsutvikling. Giganten AF Gruppen er solid forankret i Østfold.
– Vi er blitt presentert for prosjektet, og vi har hatt kontakt med megler. Men vi har ikke noe bud inne, sier direktør Per Olav Bernhardsen i AF Eiendom.
Også entreprenørgiganten Veidekke nekter for å være i kjøpsposisjon.
– Dette er ikke noe aktuelt prosjekt for Veidekke, sier kommunikasjonssjef Helge Dieset til FB.

Restriktive føringer

Kjøper kan heller ikke regne med å få gjøre hva som helst med sykehusområdet.
– De to høyblokkene skal stå, ifølge en mulighetsstudie fra kommunen, forteller megler Larsen.
– Hvor forpliktende er mulighetsstudiet?
– Det er politisk forankret, det er et uttrykk for det scenario som kommunen ser for seg. Men noe avvik må det bli, spesielt hvis en skole skal inn på området. Den greieste måten å utvikle eiendommen på, er å forholde seg til studiet.

Artikkeltags