Her flyr Marie (20) jagerfly

Marie Brudevold er i ekstase etter at hun i helgen luftet seg i jagerfly. Turen var en premie fra sjefen.

Marie Brudevold er i ekstase etter at hun i helgen luftet seg i jagerfly. Turen var en premie fra sjefen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

– Jeg har ikke landet ennå, sier en gledesstrålende Marie Brudevold (20). I helgen tok flysoldaten av fra Rygge.

DEL

Flyturen var en premie fra sjefen hennes ved Rygge Hovedflystasjon, etter at hun nådde et mål om 1500 lesere daglig gjennom to uker på sin egen blogg, supermarie. Marie er nærmest ekstatisk etter opplevelsen.

– Jeg liker å ha et mål å jobbe mot, og dette var definitivt et mål, sier hun leende til f-b.no.

En tur i jagerfly er ikke noe soldatene får mulighet til hver dag, for å si det mildt. Neste anledning for å vinne en tur er på Kjevik 2. oktober.
Innsatsen gjennom bloggingen og oppmerksomheten den har fått, betalte seg altså.

Fortsatt feminin

Brudevold har blogget i lengre tid, men etter at hun gikk inn i det militære som flysoldat, mediegrafiker-lærling og rekrutteringsassistent, har innholdet fått et nytt aspekt. Den litt mer typiske jentebloggen, hvor kategorier som "antrekk", "blabla" og "dr.phil" også er tydelig til stede, har fått en viktig endring med tilskuddet "militæret". Hun opplever selv at bloggingen er meningsfylt, og er glad for respons fra mange jenter som fatter interesse for å gå inn i Forsvaret.

– Bare for å sitere det kvinnelige befalet litt: Det er viktig å forbli jente, selv om man melder seg til et mannsdominert mijlø. De ønsker jenter nettopp fordi vi er jenter, ikke fordi vi lett kan omformes til menn.

Se listen over lokale bloggere på f-b.no .

Marie kan gjerne se for seg en fremtid i Kongens klær etter at førstegangstjenesten og lærlingtiden er over. Etter tre måneder mener hun at hun må være "verdens heldigste jente", og mener opplevelsene langt har overgått forventningene hun hadde til en tilværelse som "kontorrotte". Tvert imot har tiden vært fylt av opplevelser.

Vil rekruttere i sosiale medier

Hennes hverdagsskildringer fra "livet innenfor" er fanget opp av mange der ute, hun får mange tilbakemeldinger fra jenter som virker interesserte i Forsvaret.  Det har sjefene hennes også fått øynene opp for:

– Marie snakker et språk som er ekte. Det synes vi er veldig bra. Så hvis våre soldater ønsker å skrive om livet i Forsvaret, er ingenting bedre enn det, sier rekrutteringsoffiser Stian Nergaard Nilsen til nrk.no.

Han mener reelle skildringer via sosiale medier vil være en viktig kilde for nyrekruttering av flere jenter til Forsvaret.

Har du tips til andre blogger som bør inn i vår bloggliste? Legg en lenke i kommentarfeltet!

Artikkeltags