Her blir du tauet vekk

Syklister og gående er hjertelig velkomne på plassen mellom Mercurbanen og avdeling Christianslund til høsten, men biler vil utdanningsleder Hans Aker og Frederik II videregående skole ha bort på dagtid.

Syklister og gående er hjertelig velkomne på plassen mellom Mercurbanen og avdeling Christianslund til høsten, men biler vil utdanningsleder Hans Aker og Frederik II videregående skole ha bort på dagtid. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Til høsten blir elevene ved Frederik II videregående skole møtt med parkering forbudt-skilter på plassen mellom skolen og Mercurbanen. Og borttauing hvis de parkerer likevel.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Rundt 20 parkeringsplasser forsvinner når skolen stenger området mellom skolen og Mercurbanen for biler på dagtid.

– I tillegg er det snakk om å reservere en del plasser for lærerne på bekostning av elevparkeringsplasser, sier Hans Aker, utdanningsleder ved Frederik II videregående.

150.000 til sykkeltiltak

Til gjengjeld blir det bedre å være syklist eller fotgjenger. Skolen har fått 150.000 offentlige kroner til for å bygge sykkelskur med tak ved både Frydenberg og Christianslund.

I tillegg bruker skolen litt egne midler på sykkelstativ.
På den måten håper skolen å snu på elevenes vaner, som bare er blitt mer og mer preget av bilbruk de siste årene. Noe som har ført til mer og mer parkeringskaos, ifølge skoleledelsen.

Parkeringskaos

– Vi har opplevd en voldsom økning i løpet av de siste årene når det gjelder bruk av biler til skolen blant elevene. Før fantes det ledige parkeringsplasser her, nå er det ingen å oppdrive. Vi opplever dessuten at det er mye ulovlig parkering, sier Aker.

Før fantes det ledige parkeringsplasser her, nå er det ingen å oppdrive

Han fastslår at skolen er helt klar på at løsningen ikke er flere parkeringsplasser.

Les også: Det viktigste er bedre sykkelveier

– Rektor har vært veldig bestemt på at vi ikke skal bruke av plenarealer til parkering, sier Aker. Som også minner om at elever med større avstand til skolen enn seks kilometer uansett får gratis skolebuss.

Bilfri sone

Tanken bak tiltaket – i tillegg til å få flere over på sykkel, føtter eller buss – er at elevene skal kunne gå i helt bilfritt område mellom Frydenberg og Christianslund.
På plassen ved siden av Mercurbanen vil det ene av sykkelskurene bli satt opp. Det andre blir satt opp i skolegården foran Frydenberg.

Les også: Dirigerte trafikkaoset selv

Aker legger ikke skjul på at det vil bli reagert strengt på overtredelser av parkeringsforbudet.

– Da blir de tauet bort. Vi skal sørge for at vi gjør det riktig sånn skiltmessig, at det kommer skilt med beskjed om at man kan bli tauet bort for eiers regning og risiko, sier Aker.

Det har for øvrig ikke lykkes FB å få noen kommentar fra elevrådsleder Julie Hetmann i dag.

PS. Plassen mellom Mercurbanen og Christianslund vil fortsatt være åpen for parkering etter skoletid.

Hva synes du om at det kuttes p-plasser for elever på Frederik II?

Artikkeltags