– Jeg var på et møte på skolen en gang, der de ble spurt om hvorfor de tok meg. Svaret var at "han er så enkel å ta". Jeg klarte ikke å ta igjen, sier 28-åringen fra Borge.

Han forteller at hans eneste metode for å slippe unna mobbingen, var å droppe den viktige insulinet slik at han havnet på sykehus og dermed ute av mobbernes rekkevidde. I dag er den ene foten og tærne på den andre foten amputert, og smertene er store. Mye av livet leves i rullestol.
Nå står han frem i FB for å fortelle om konsekvensene av mobbing, slik han nylig gjorde i gratisavisen Byavisa Fredrikstad.

– Det gikk på hvem jeg var

Han forteller at det hele startet da han var 13 år. Karlsen tror selv det er flere faktorer som førte til at akkurat han ble mobbet.

Les også: – Jeg ville ta mitt eget liv

–  Det gikk mye på hvem jeg var, hvem jeg hang sammen med og hvordan jeg så ut. Jeg var en av dem som gikk mine egne veier. Følge moten, røke og drikke interesserte meg ikke. Jeg gikk for meg selv og hang sammen med dem som ikke var så kule.  Og så var det jo diabetesen, sier 28-åringen.

Diabetessykdommen var ikke lett å gjemme unna på den tiden. Unggutten måtte ta sprøyter og omtrent veie maten han spiste. Og han tok som nevnt ikke igjen.

"Sykehus! Yes!"

– Jeg tok aldri igjen. Jeg var ikke i stand til å stå imot alle, sier Karlsen. Han forteller at skolen visste om deler av mobbingen. Skolen forsøkte å finne tiltak, blant annet med utplassering flere dager i uken, uten at det hjalp.

Han var 13 år  da han begynte å kutte ut insulin.

Les også: – Jeg har gått med selvmordstanker

– Det var litt sånn "Oi, blir man så dårlig? Sykehus! Yes! Den første gangen på sykehus klarte jeg endelig å puste ut. Jeg følte at jeg var trygg, og at jeg hadde noen dager hvor jeg ikke ble utsatt for noe vondt, sier Karlsen. Han anslår at han kunne ha 10–12 innleggelser på et halvår.

Første amputasjon for tre år siden

Varslene om at bivirkningene ville bli alvorlige, kom for seks-sju år siden.

– Det begynte med nedsatt følelse i benet. Man får sår og infeksjoner på grunn av dårlig immunforsvar. For tre år siden fikk jeg den første amputasjonen. Etter operasjonen lå jeg i sykesengen og lurte på hva som skjedde da jeg ikke så teksten på tv. Det var nesten helt mørkt, sier han.

Karlsen har i dag ti prosents syn, og har mange år bak seg med fysiske og psykiske problemer–og forsøk på "å ta seg sammen" psykisk.

Les også: Jostein (18) er kvitt selvmordstankene og vil bekjempe mobbing

Han understreker at han ønsker å hjelpe andre med sin historie og at han ikke står frem for å rette kritikk mot Borge ungdomsskole, der han gikk i halvannet år.

– Hvis jeg kan hindre at noen andre opplever noe lignende, gjør jeg gjerne det. Skoler må gjerne ta kontakt med meg, sier han.

Rektor Tone Amundsen ved Borge ungdomsskole kan av hensyn til taushetsplikten ikke kommentere den 15 år gamle saken, men sier i en generell kommentar at skolen i dag har klare planer og prosedyrer dersom man får vite at det skjer mobbing ved skolen.