– Har knekt sneglekoden

På skinner: Bent-Lill og Terje Øygard reddet kjøkkenhagen sin på grunn av plastskinner og feller. begge foto: helge ness

På skinner: Bent-Lill og Terje Øygard reddet kjøkkenhagen sin på grunn av plastskinner og feller. begge foto: helge ness

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ekteparet Bente-Lill (57) og Terje Øygard (56) har i år praktisk talt hatt en sneglefri hage. Det takket være spesialproduserte plastskinner.

DEL

Fredrikstad-ekteparet hevder nå at de har knekt koden når det gjelder å holde de uønskede skapningene unna.

To kilometer

– Vi har i år reddet hele grønnsaksavlingen i hagen med en kombinasjon av sneglegift, feller og strategisk plasserte snegleskinner som leder brunsneglene til effektive feller, forklarer Terje Øygard til Fredriksstad Blad.
Gjennom to år har de testet ut oppfinnelsen som kort fortalt går ut på at spesialproduserte plastskinner blir plassert langs hekker og busker, eller på steder der man vet sneglene opererer.
FB omtalte produktet for rundt ett år siden. Da ville ekteparet vente med å markedsføre nyskapningen på grunn av en forholdsvis laber sesong med brunsnegler.
Nå har det løsnet skikkelig, skal vi tro Øygard.
– Lokalt har det vært enorme mengder. I tillegg er det i øyeblikket parringstid. I løpet av et par måneder har vi solgt rundt to kilometer med plastskinner, forteller en svært fornøyd Terje Øygard som lanserer produktet på nettet.

Fangst: I løpet av 10–15 minutter var dette resultatet hos ekteparet på Christianslund.

Testet på Ås

– I en normal hage er det nok med 10–12 meter strategisk plasserte skinner og feller for å oppnå tilnærmet 100 prosent effekt, hevder han videre.
Produksjonen av plastskinnene foregår for øvrig i Tyskland.
«SnailRail» har de kalt oppfinnelsen som har høstet lovord blant annet hos Bioforsk på Ås som har testet oppfinnelsen. De har også fått støtte av Innovasjon Norge. Så langt har de investert rundt 300.00-400.000 kroner i prosjektet.
– Det tar tid å komme inn på markedet, men nå ser det lyst ut, innrømmer ekteparet på Christianslund.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.