Har 70-80 biler inne til enhver tid

Trond Furuli ved Skade og Lakk på Rolvsøy har mye å gjøre om dagen.

Trond Furuli ved Skade og Lakk på Rolvsøy har mye å gjøre om dagen.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Med glatt føre og temperaturer rundt ti minusgrader, har mange bilister fått seg en uhyggelig opplevelse på veiene de siste dagene. Det merkes godt hos Skade og Lakk AS på Rolvsøy.

DEL

Daglig leder, Trond Furuli, bekrefter overfor f-b.no at trafikken har vært stor ved verkstedet de siste dagene.

- Det har egentlig vært mye å gjøre i hele vinter. Siden lenge før jul har vi til enhver tid hatt et sted mellom 70 og 80 biler inne, sier han.

Les også: Jeg tenker at jeg er sinnsykt heldig.

- Feilbergner

Natt til onsdag gikk det galt igjen. En ung bilfører kjørte rett i gjerdet på Fredrikstadbrua. En person ble kjørt til akuttmottaket etter ulykken, og føreren fikk førerkortet beslaglagt etter hendelsen. Bilføreren ble også anmeldt for uaktsom kjøring. Furuli tror mange bilister feilbergner det glatte føret.

- De siste dagene har det jo vært glatt og kaldt hele døgnet, men tidligere i vinter har vi opplevd mange døgn hvor det har vært mildt om dagen og kaldt om natten. Da skjer det fort at bilistene feilberegner farten og føret. Man tror ofte det er mindre glatt en det faktisk er, sier han.

Han er imidlertid langt ifra overrasket over den store trafikken ved verkstedet.

- Nei, dette er ikke noe nytt for oss. Vi er alltid godt bemannet når vintermånedene kommer. Vi vet at det alltid blir mye å gjøre, sier han.

- En helt normal vinter, altså?

- Ja, helt normalt. Når det blir kaldt, blir det også alltid mye å gjøre for oss, sier han.

- Hva er de vanligste skadene på bilene dere får inn?

- Det er mye skader etter utforkjøringer som skader på støtfangere, små hjørneskader og skader på forstilling, sier han.

Les også: Dette gikk utrolig nok bra.

- Kjør etter forholdene

Furuli håper folk tar det rolig på vinterføret fremover.

- Nå som vi vet at det vil være kaldt og glatt en stund fremover, så gjelder det å kjøre etter forholdene. Vi lever av bilskader, men ønsker jo samtidig ikke at folk skader seg, sier han.

Også hos Falck Østfold har man hatt hendene fulle de siste dagene og ukene.

- Vi har mer enn nok å gjøre. Det går veldig mye i startvansker nå som kulden har fått feste rundt omkring i fylket. Men det er også en del utforkjøringer og småulykker på det glatte føret, sier Jarle Brudvik i Falck Østfold.

Artikkeltags