– Halden fengsel er et fyrtårn

Velkommen til Fredrikstad<B><I><U> </B></U></I>Knut Storberget skrøt av sin statssekretær Terje Moland Pedersen fra Fredrikstad og ga ham mye av æren for at Østfold er blitt et justispolitisk hovedsatsingsområde i Norge. Foto: JOHN JOHANSEN

Velkommen til Fredrikstad<B><I><U> </B></U></I>Knut Storberget skrøt av sin statssekretær Terje Moland Pedersen fra Fredrikstad og ga ham mye av æren for at Østfold er blitt et justispolitisk hovedsatsingsområde i Norge. Foto: JOHN JOHANSEN

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Dette sa justisminister Knut Storberget da han besøkte Østfold Arbeiderpartis årsmøte i Fredrikstad lørdag.

DEL


Storberget siktet til de mange utspill om at de innsatte i Halden Fengsel har «fått det for bra», med flatskjermer og moderne kjøkken.
Blant annet på FBs nettavis raste debatten en periode.
– De som fortsatt vil ha fengsler med 1800-talls standard har ikke forstått hva rehabilitering og kriminalitetsforebygging dreier seg om, sa Storberget.
– Et moderne fengsel skal hindre gjentagelse. Det skal få folk tilbake til samfunnet igjen og da må det moderne metoder til.
– Innenfor et politisk område – nemlig kriminalpolitikken – hvor tingene har endret og utviklet seg radikalt – der kan vi ikke tilby et instrument som har endret seg minimalt på over 100 år – nemlig de gamle fengslene.
– Vi putter ikke folk i kalde fangehull lenger. Det bør Frp ha forstått.
– Derfor var det nødvendig å bygge Halden Fengsel, sa Storberget som minnet om at utenfor Norges grenser blir det nye fengselet i Halden lovprist.
– Europeiske justisministre står i kø for å se den nye institusjonen. Det er blitt et fyrtårn i verden.
Han benyttet anledningen til å rose Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter i Østfold- Svein Roald Hansen og Signe Øye- samt sin egen statssekretær Terje Moland Pedersen, for at fengselet til en milliard kroner er blitt en realitet.
– Dessuten møtte vi lokale myndigheter i Halden som var åpne og positive. I stedet for å vise den vanlige frykten for å få et fengsel i nabolaget-så de det som en mulighet.
Storberget roste også den samme lokale velviljen fra Sarpsborgs side da Ravneberget fengsel ble bygget.
– I det hele tatt har Østfold blitt et justispolitisk satsingsområde i Norge, sa Storberget og ramset opp en rekke andre saker som den rød/grønne regjeringen har fått til i fylket:
Firefelt til grensen på E 6, opprusting av E 18, fortgang i bygging av nytt sykehus og Halden Fengsel.

Les også: – Dette er ikke drømmen

Les også: - Det er frihetsberøvelsen som er straffen

Les også: Moland Pedersen slår tilbake mot Laabak

Artikkeltags