På Sarspborg torg møtte folk opp i hopetall for å enten ta del i eller overvære det populære Glommaløpet, og først ut var et løp for de yngste. Barn mellom seks og 10 år løp en sløyfe på 800 meter, altså en halv mile. Så var det duket for aldersgruppen 11-14. Denne gang var sløyfen på en hel mile – 1600 meter.  

Se stort bildegalleri her: Glommaløpet 2014

Den folkekjære Fredrikstad-patrioten Dag Solheim stilte som vanlig som konferansier og bidro med både informasjon og humor til de fremmøtte.

 

Fornøyd med debuten

Første voksengruppe ut var trimklassen. En klasse for mosjonister uten tidtaking. Etter en vakker, men slitsom tur fra byen ved fossen og ned langs Glomma til Gamlebyen var det deltaker nummer 713, Lars André Tønnesen fra Ås som kom inn som førstemann. På tross av at man i utgangspunktet løper uten tid, røpet førstemann imdlertid at tiden endte på én time og 29 minutter.
- Det var første gang jeg deltok, men jeg har mange venner i Sarpsborg som skrøt av løpet. Dermed ga jeg det en sjanse. Jeg kom inn på en tid som var raskere enn forventet, så meget fornøyd, oppsummerte han.

 

- Hyggelig langs løypa

Tre minutter senere kom første kvinne i mål, inn som nummer to, Margit Drevsjø fra Oslo.
-    Jeg trener mye og er glad i å holde meg i form, men dette var morsomt og jeg er veldig fornøyd meg egen prestasjon. Veldig hyggelig mottakelse i løypen. Folk heiet, hadde flagg og ropte ut hyggelige meldinger. Det kan nok fort hende jeg blir med også neste år, forteller  Drevsjø med et smil.

Fornøyd lærere

Kollegaene fra Borge Ungdomsskole deltok i stafetten og imponerende nok seilte de inn til en sterk 2.plass. Det gjorde inntrykk på de fire damene Britt Wahlgren, Randi Sikkeland, Elin Willadsen og Ingrid Gundersen og jubelen runget artilleriplassen etter målgang.

Møtt av musikkorps

Første lokale Fredrikstad-kvinne i mål var den ikke ukjente løperen Janne Kjellberg Johansen. I blå FIF-drakt læp hun de 16 kilometerne på 1:10:03.
-    Det var tungt, men hyggelig og etter 10 kilmeter ble jeg møtt av et musikkorps. Det var hyggelig. Jeg er fornøyd med tanke på at jeg har trent langt mindre enn tidligere, informerte hun.

Øvrige resultater
10 miles, menn:
1.    John Henry Strupstad, Rena 55:34
2.    Ole-Herman Røhr,  Ryggejoggen 58:20
3.    Eirik Gjøsæther, Team Blikkenslager FLO, 1:00:56
4.    Per Morten Ellingsen, Fredrikstad Triathlon, 1:01:10


10 miles, kvinner:
1.    Kjersti Lerkerød, IL BUL, 1:06:17
2.    Anne Sandnes, Pir II, 1:08:40
3.    Janne Kjellberg Johansen, FIF Fredrikstad, 1:10:03Finn deg selv og se øvrige resultater på www.topptid.no