Gikk mann av huse for å handle

Fullt hus: Arrangør Grete Årbu var kjempefornøyd med besøket på Hydrogenfabrikken da det var julemarked i helgen. foto: trine sirnes

Fullt hus: Arrangør Grete Årbu var kjempefornøyd med besøket på Hydrogenfabrikken da det var julemarked i helgen. foto: trine sirnes

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Årets julemarked i Hydrogenfabrikken ble en knallsuksess. Inne var det tykt av folk, og ute var det parkeringskaos.

DEL

Overveldende, oppsummerer arrangør Grete Årbu en times tid etter at dørene var åpnet lørdag. På innsiden var det mulig å kjøpe alt fra anerkjent kunst på billigsalg til tørkede epler og håndlagde tøfler som far kan bruke når han fryser på bena. Og for den som liker det trauste, var det juletrær, nek og kranser på utsiden.

– Vi har vært veldig kvalitetsbevisste og satset på et litt annerledes julemarked med kunst, design og mat, forteller Årbu. Responsen var enorm, det var så fullt at det nesten ikke var mulig å ta seg frem i den 500 kvadratmeter store salgshallen.

– Var en bra arbeidsplass

Rundt et av de mange serveringsbordene satt Marius Syversen og storkoste seg med barna Ludvik og Linus.

Han var tidligere ansatt på Denofa og jobbet i Hydrogenfabrikken. Syversen var ansatt frem til årtusenskiftet og husker Denofa som en god arbeidsplass.
– Jeg hadde trodd at Hydrogenfabrikken ville blitt jevnet med jorda og at det hadde blitt nye leiligheter her etter at industrieventyret var over. Resultatet i dag er fantastisk, sier han.

– Har du handlet?
– Ja, jeg har kjøpt med meg noen bøker som ikke finnes hos noen ordinær bokhandler. Her blir det nok noen julegaver, ler han.

Kårer beste kakehus

Ved inngangsdøra står bordet med alle pepperkakehusene pyntet. Josefin Meier (9) har levert sitt bidrag i form av et skikkelig høyhus. Hun er spent på hvem som vinner konkurransen. Både arkitekt og profesjonell kakebaker sitter i juryen.

– Jeg ønsker i alle fall å bo i et sånn pepperkakehus med sklie både ute og inne, smiler Josefin.

Kunstnerisk billigsalg

Årets kanskje beste julehandel var det kunstneren Erik Formoe som fristet med. Han solgte grafikk til sterkt rabatterte priser.

– Her er det skikkelig «trøkk». Jeg har solgt for mange tusen kroner bare på en time, fortalte Formoe mens han ekspederte et kjøpelystent publikum.

Mye å se på

Mange av kunstnerne som jobber både i og utenfor Hydrogenfabrikken benyttet anledningen til å vise seg frem på markedet.

Etterpå var det mulig å vandre rundt i resten av bygget og kikke på arbeidsplassen til 60 kunstnere og kreative aktører. Og for de minste var det anledning til å slumre litt foran storskjermen mens mamma og pappa handlet julegaver.

Artikkeltags