Del på Facebook

Ida Maria Johannesen Ranvik (33) og Richard “Rick” Stilwell (24) møttes på en karaokebar i Gran Canaria.

Det var noe av grunnen til at valget falt på Dragen, hvor de begge liker å synge karaoke, da de skulle gi hverandre sitt ja lørdag.

Det er sol, blå himmel og lørdag, tre komponenter som utgjør en fantastisk dag for et bryllup. Det er stress i lufta minutter før vielsen på Dragen pub.

Presten er under tidspress, bruden er ikke kommet, men det har imidlertid enda en blomsterbukett gjort. Pubeier Ingvild Rødje løper til blomsterbutikken på hjørnet for å skaffe ny vase.

Minutter senere står ringbæreren og blomsterpiken klare ved inngangen, og bak følger bruden i en hvit kjole med mørkerødt slep.

Pleier å synge på puben

For anledningen er bordene stablet vekk, karaokescenen gjort om til alter og friske blomster liver opp publukta.

Til pubeierens dype røst gjennom karaokemaskinen, skrider Ida Maria mot sin kjære. Hun hadde spesielt ønsket seg Enrique Iglesias’ “Hero” som bryllupssang.

- Det er den jeg pleier å synge her på puben, og jeg synes den passet veldig godt inn, forteller bruden.

Pubvigsler har blant annet vært stor business og veldig populært i Storbritannia i mange år, hvor pubkulturen også er en helt annen. Her hjemme har det likevel ikke blitt en trend helt enda.

Del på Facebook

– Blir høytidelig uansett

Vigsler Kjell Morten Bråten er bedre kjent som kjærlighetspresten, og har lov til å vie både kristelig og borgerlig.

Han synes at vigselen kan skje hvor som helst så lenge kjærligheten står i fokus.

- Dette er første gang jeg vier på en pub, men at de velger å ha vielsen her synes jeg er helt fantastisk! Det var en løs stemning, men det blir så høytidelig uansett. Så er det alltid fantastisk når to mennesker får hverandre, stråler kjærlighetspresten.

Brudgommens foreldre hadde kommet fra England for å delta på festlighetene. Blant gjestene var også brudens sønn Cato (13).

- Dette er det første bryllupet jeg er i, og så er det ganske rart og kult fordi vi er på en bar. Nå gleder jeg meg mest til å spise kake etterpå, forteller han før hele selskapet drar for å forevige brudeparet i Gamlebyen.