Gatebil i natt: Brannskader og voldtektsanmeldelse

Årets Gatebil-festival nærmer seg, og trolig vil mellom 40- og 50.000 mennesker besøke årets festival fra 11. til 13. juli. Arrangørene lover at sikkerheten blir tatt på alvor.

Årets Gatebil-festival nærmer seg, og trolig vil mellom 40- og 50.000 mennesker besøke årets festival fra 11. til 13. juli. Arrangørene lover at sikkerheten blir tatt på alvor. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Overgrepsmottaket i Østfold har fått inn én jente i løpet av natten, kan leder Ann Helen Lomsdalen opplyse om søndag morgen. Politiet etterforsker denne saken og en dramatisk tennvæskeeksplosjon.

DEL

Det skal dreie seg om en overfallsvoldtekt av en 19-åring fra Sørlandet, ifølge Lomsdalen.

Politiet fikk inn melding om det mulige overgrepet klokken 02.42 i natt. De er foreløpig tidlig i etterforskningsfasen, og har så langt lite å gå etter. Ingen er foreløpig mistenkt eller pågrepet.

– Vi følger opp denne saken i dag med naturlige etterforskningsskritt. Det vil blant annet være å avhøre fornærmede og å finne et åsted, opplyser politiets operasjonsleder Alf Solstad.

Skal ikke være flere

Ann Helen Lomsdalen forteller at jenta er den eneste de har mottatt som har hevdet seg voldtatt i løpet av natten.

– Hvis det ikke er eller kommer flere, er det en forbedring, forteller hun.
 
– Men uansett er det ille med den ene som har vært, legger Lomsdalen til.

Les også: – Jenter, ikke gå alene på kvelden!
 
Det tas forbehold om at man kan vente med å komme innom mottaket til utover dagen søndag og de neste dagene. I fjor ble det anmeldt to voldtekter på det samme treffet på Rudskogen, hvor rundt 44.000 er ventet denne helgen.
 
Lomsdalen ser at det har vært en nedgang i forhold til tidligere år.
 
– Det er i hvert fall færre som har kommet til akkurat oss, forteller hun.

To brannskadd på Rudskogen i natt

En 20 år gammel mann fra Inderøy og 20 år gammel mann fra Rådal ligger på sykehuset i Fredrikstad  med brannskader i ansiktet.

Den ene med alvorlig brannskade, men ikke livstruende. Den andre med moderate skader. Opplysninger om skadeomfang er innhentet fra sykehuset Østfold Fredrikstad, skriver Østfold-politiet i en melding.

Skadene oppstod da flere venner satt rundt et bål på Rudskogen. De brukte tennvæske fra en flaske. Flasken ble liggende ved bålet og eksploderte.

Politiet har startet etterforskning og flere er allerede avhørt.

– Det er så langt ikke noe som tyder på at noe straffbart har funnet sted, skriver operasjonsleder Bjørge Haugen søndag.

 

Det har vært flere voldsepisoder på Rudskogen i helgen:

Artikkeltags