Utenriksministeren ba selv om å få komme til Fredrikstad på arbeiderbevegelsens høytidsdag - ikke minst av hensyn til at Fredrikstad regnes som en viktig by i valgkampåret.

 - Det var etter hans eget ønske og han la inn ønsket tidlig. Fredrikstad og Sarpsborg er viktige kommuner for Arbeiderpartiet i valgkampsammenheng, sier politisk rådgiver Tarjei Skirbekk.

Tore-Leif Gundersen, leder LO Fredrikstad, var også meget fornøyd da han fikk beskjeden  om at utenriksministeren kommer til Fredrikstad for å være hovedtaler. Heller ikke han legger skjul på at dagen er viktig også i valgkampsammenheng .

Del på Facebook

Gundersen føler seg temmelig overbevist om at internasjonalt solidaritetsarbeid vil bli et tema i Gahr Støres tale.

– Men jeg håper jo også at han kommer inn på det seriøse arbeidsmarkedet, og tar for seg sosial dumping, faglige rettigheter og hvordan videreføre velferdssamfunnet. Jeg håper  at han retter en advarende pekefinger mot markedsutviklingen innen skole, helse og omsorg, sier Gundersen.

– Eller en pekefinger mot det sittende styret i Fredrikstad?

– Det var dine ord. Og jeg vet jo ikke hvor stor kunnskap han har om den politiske situasjonen i Fredrikstad, sier Gundersen.

Hovedtaleren selv er i dag i  Helsingfors, der han deltar på nordisk utenriksministermøte, og det har foreløpig ikke lykkes FB å få noen kommentar fra ham selv om 1.mai-talen i Fredrikstad.

Støre skal også tale i Sarpsborg på 1. mai.