Fredrikstadmann i politidrama

Rene Torgersen (41) fra Fredrikstad opplevde nattens drama i Watertown på nært hold.

Rene Torgersen (41) fra Fredrikstad opplevde nattens drama i Watertown på nært hold. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Rene Torgersen (41) fra Fredrikstad og familien bor i Watertown USA hvor det nå i morgentimene lokal tid foregår en storstilt jakt på en av bombemennene etter attentatet mot maratonløpet i Boston mandag. Én er allerede død.

DEL

Klokken er 03.40 på natten lokal tid når f-b.no snakker med Torgersen idag. Han og familien har blitt vekket av myndighetene, som ringte og ba dem holde seg innendørs.

Det som startet med at en politimann ble skutt og drept utenfor universitetet MIT (Massachusetts Institute of Technology) i Boston, eskalerte med en biljakt inn i Watertown - der Torgersen bor.


Nå pågår en storstilt jakt på den siste av bombemennene. Den andre er allerede bekreftet død av skuddskader etter ankomst på sykehus.

Politiet gjennomfører i morgentimene en stor dør-til-dør-aksjon i Watertown for å finne mannen som fortsatt er på frifot. De har uttalt at han er terrorist, og at han er innstilt på å drepe. Ifølge politiet detonerte de to også en bombe i forsøket på å unnslippe.

Mannen som er på frifot beskrives dermed som bevæpnet og farlig.

Flyttet for 11 år siden

Torgersen jobber for et fondsselskap og har fokus på aksjeinvesteringer i Boston. Han har vokst opp på Trosvik, og flyttet til USA for 11 år siden. Nå bor han i Watertown med kone og barn.

- Jeg vet vel ikke noe særlig mer enn det som har blitt rapportert i media, men vi ble oppringt av myndighetene med anmodning om å holde oss innendørs. Det virker som om det hele startet med at en politimann på MIT ble skutt og drept, forteller han.

- Vi sov, og ble vekket av telefonen. Området der skytingen har foregått, er i andre enden av byen. Tydeligvis ble det biljakt fra Cambridge hvor MIT ligger, og inn i Watertown, opplyser han videre.

Ifølge norske medier skal det ha blitt avfyrt så mange som opp mot 30 skudd under jakten på de to.

Bor et kvarter unna

Fra der Torgersen bor, tar det cirka et kvarter å kjøre inn til den delen av Boston hvor bombene gikk av tidligere denne uken.

Et slikt drama har han ikke opplevd før:

- Dette er langt i overkant av hva vi normalt ser her i Watertown og Boston. Jeg har bodd her 11 år, og det nærmeste vi kom var da de arresterte en av de som satte en bombe i en bil i New York for et par år siden. Han holdt visstnok til her i Watertown, forteller Torgersen.

Artikkeltags