Fredrikstad vant årets Earth Hour-bykamp

Fredrikstad vant årets bykamp mot Sarpsborg. Fra venstre: Eilert Henriksen, Fredrikstad EnergiNett, Terje Gabrielsen, Fredrikstad Energinett, Eva Kristin Andersen, ordfører i Fredrikstad, Linda Karlsen Duffy, varaordfører i Sarpsborg, Niklas Claesson, Fortum.

Fredrikstad vant årets bykamp mot Sarpsborg. Fra venstre: Eilert Henriksen, Fredrikstad EnergiNett, Terje Gabrielsen, Fredrikstad Energinett, Eva Kristin Andersen, ordfører i Fredrikstad, Linda Karlsen Duffy, varaordfører i Sarpsborg, Niklas Claesson, Fortum. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Sarpsborg og Fredrikstad kommuner utfordret hverandre til bykamp om hvilken kommune som ville minske sitt strømforbruk mest i løpet av Earth Hour lørdag kveld. Den kampen vant Fredrikstad.

DEL

I dag mandag presenterte Fortum og Fredrikstad EnergiNett resultatet for Eva Kristin Andersen, ordfører i Fredrikstad, og Linda Karlsen Duffy, varaordfører i Sarpsborg.

Del på Facebook

- Resultatet er at innbyggerne i begge kommunene har minsket strømforbruket omtrent dobbelt så mye som landet i gjennomsnitt, sier Niklas Claesson, kommunikasjonssjef i Fortum. Allikevel var det innbyggerne i Fredrikstad som var aller flinkest til å slå av lys og annet elektrisk utstyr i løpet av lørdagskvelden.

- Vi gratulerer Fredrikstad kommune, og håper at bykampen vil gjenta seg neste år. Det er tydelig at et slikt tiltak gir resultat når to kommuner går inn for å gjøre kamp av dette. Vi ser gjerne at flere kommuner blir med neste år, avslutter Niklas Claesson i en pressemelding fra Fortum.

Generalsekretær i World Wide Fund for Nature Norge (WWF), Rasmus Hansson, vil gjerne gratulere Fredrikstad med seieren.

- Fredrikstad og Sarpsborg er vant til å konkurrere. Det er veldig positivt at dere bruker konkurranseinsinktet på dette. Vi håper vi får flere bykamper neste år, sier han

Les også: Ber folk se kampen i mørke

Les også: - Slå av lyset

Artikkeltags