Mannen skal ifølge det f-b.no erfarer ha dratt ned til landet i forbindelse med urolighetene der nede.

Det var tirsdag mannen skal ha blitt skutt.

– Dette er trist og ufattelig. Det er utrolig hvor godt likt han var, sier en av vennene om Fredrikstad-mannen.

– Det var en veldig omgjengelig, ydmyk og religiøs mann som var godt likt av alle, sier en annen venn. Han opplyser at mannen dro for å delta i kampene på opprørsstyrkenes side.

Utenriksdepartementet har foreløpig ingen informasjon om saken.

– Vi er blitt kontaktet av media om saken, men har ingen opplysninger vi kan dele med dere nå. Vi sjekker nå om vi kan få opplysninger om saken, men tilfanget av informasjon er ytterst begrenset gitt situasjonen i landet nå, sier pressevakt Svein Michelsen i Utenriksdepartementet.

Venner i sorg

Siden sent tirsdag kveld, og gjennom natten, har svært mange venner uttrykt sin sorg i sosiale medier.

Fredrikstad-mannen var aktiv i idrettsmiljøet i Fredrikstad, og hadde svært mange venner i byen.

Ifølge den norske etterretningstjenesten har minst sju nordmenn kjempet sammen med al-Qaida-relaterte grupper i den syriske borgerkrigen, melder NTB.

Andre har spekulert i at tallet kan være så høyt som 40, fortsatt ifølge NTB. Den kjente radikale islamisten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik er blant de norske borgerne som har sluttet seg til Al-Qaida-relaterte grupper i landet.

I oktober ble det meldt at en norsk borger skulle være drept i kamp i Syria, men han viste seg å være i live noen uker senere.

f-b.no har i dag vært i kontakt med kilder som har snakket med familien og står dem svært når, men disse ønsker ikke å si noe om saken.

Vi oppdaterer saken.

Har du mer informasjon? Kontakt oss på 02303 eller tips@f-b.no.