Fredriksstad Blad kan bli «Årets avis»

Nytenkning: Dialektavisen, som kom ut i fjor, har hatt mye å si for avisens nominasjoner.

Nytenkning: Dialektavisen, som kom ut i fjor, har hatt mye å si for avisens nominasjoner.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

7. mai kan Fredriksstad Blad stikke av med prisen for «Årets avis» og «Årets nyskapning».

DEL

Det er Mediebedriftenes Landsorganisasjon som står for den årlige nominasjonen.
– Dette er den offisielle mediekonkurransen i Norge, sier René Svendsen, ansvarlig redaktør i Fredriksstad Blad.
– Vi er utrolig stolte, eller KÆR! over å få hele to nomineringer i en konkurranse med så mange sterke deltagere, sier han.

Les også: Kær - fordi vi er verdt det

Dialekt, makt og tv

Det er totalt ni nominasjonsmuligheter, og Fredriksstad Blad kjemper altså om to av dem. Det er mye takket være dialektavisen, maktlisten, samt satsingen på internett og FBTV.

– Vi er i en bransje hvor forandringene skjer fort, og det er særlig utfordrende for papiravisen. Da betyr det mye å få bransjens anerkjennelse, fortsetter Svendsen.

Blant de store

Landets største mediehus er gjengangerne blant alle de nominerte.

– På noen områder handler det om ressurser, og da er det helt naturlig at det ofte blir de store mediehusene som vinner. Som en mellomstor lokalavis, er det selvfølgelig inspirerende å se at vi klarer å hevde oss, selv om vi ikke har hundrevis av ansatte, sier Svendsen videre.

Andre gang

I 2003 ble Fredriksstad Blad kåret til «Årets avis». I fjor kom tittelen som «Årets lokale mediehus» i Amedias interne konkurranse.
– Jeg er heldig som har så mange entusiastiske og modige kollegaer, som kaster seg ut i de aller fleste utfordringer, og som tør å tenke utenfor den berømte boksen, sier René Svendsen. Kåringen foregår i Bergen 7. mai.

Artikkeltags