Fra «Farmen» til Hjørgunn

TAKK FOR HJELPEN«Stallmester» på Hjørgunn, Willy Wilhelmsen og fylkesleder for sanitetsforeningene i Østfold, Rigmor Østigaard, får overlevert Rolvsøys Vitus av Kjell André Kristiansen i Fredrikstad EnergiSalg og Svein Austen Andersen i Rolvsøy Rotary.
 Foto: Helge André Solheim

TAKK FOR HJELPEN«Stallmester» på Hjørgunn, Willy Wilhelmsen og fylkesleder for sanitetsforeningene i Østfold, Rigmor Østigaard, får overlevert Rolvsøys Vitus av Kjell André Kristiansen i Fredrikstad EnergiSalg og Svein Austen Andersen i Rolvsøy Rotary. Foto: Helge André Solheim

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Vi er veldig takknemlige for at dere har gjort det mulig å kjøpe en ny hest til terapiridningen på Hjørgunn.

DEL

– Etter noen ukers testing er vi sikre på at Rolvsøys Vitus er den forsterkningen vi trenger, sier Rigmor Østigaard, fylkesleder for sanitetsforeningene i Østfold.

Del på Facebook
En av hestene på Hjørgunn gård døde i romjulen. Det ble viktig å snarest mulig skaffe en ny hest slik at de funksjonshemmede kunne fortsette med terapiridning i like stort omfang som før.

Saken ble først publisert på MittFB

Spleiselag

Rolvsøy Rotary, som hadde gitt Hjørgunn en ny hest i fjor, gikk i gang med å skaffe penger til ny hest. Fredrikstad EnergiSalgs energifond «Bluzz» ga 10.000 kroner. Rolvsøy Lions 15.000 og Rolvsøy Rotary 5.000.
På Tomb jordbruksskole fant man Vitus, en åtteåring av rasen Schleswieger. En stor, stødig, rolig og sprek hest som til da hadde blitt brukt i skogsdrift og undervisning, pluss oppgaver i tv-serien «Farmen». Nå venter rideturer med funksjonshemmede barn og ungdommer tre dager i uken.

Artikkeltags