Gå til sidens hovedinnhold

Første dag i romleiren: Her fant Lasse sin stjålne sykkel

Artikkelen er over 7 år gammel

– Jeg så ham stjele sykkelen utenfor rådhuset, forteller Lasse Brevik Sælid (35), som ikke rakk å løpe etter sykkeltyven.

– Det forteller Lasse Brevik Sælid, som arbeider i Fredrikstad kommunes servicetorg, og som gjennom vinduet fra arbeidsplassen sin observerte at en person frekt og freidig hentet sykkelen – og syklet avgårde med den.

– Jeg trodde aldri jeg skulle se den mer, sier Brevik Sælid til f-b.no – med der tok han feil.

SE VIDEO: Slik ser romleiren ut fra lufta. Artikkelen fortsetter under videoen.

 

Så bilde av sykkelen

Torsdag kveld flyttet romfolket inn på området som Fredrikstad kommune har latt seks campingvogneiere låne – etter at Borg Havn ulovlig destruerte vognene de eide, og etter forhandlinger mellom kommunen og romfolkets Advokat Harald Otterstad, om etablering av en leir med vann, strøm og toaletter på Kiæråsen ved Lisleby.

Allerede fredag ettermiddag - bare 20 timer senere – ble en sykkeltyv knepet inne på leirområdet.

– Jeg trodde nesten ikke det jeg så, sier Lasse Brevik Sælid (35).

Sykkeltyveriet ble nemlig oppklart på uvanlig måte.

Fredag formiddag var f-b.no på reportasjetur til romleiren, for å dokumentere at campingvognene står kloss inntil hverandre, og at det er montert så tvilsomme ovnsløsninger i et par av vognene – at Norsk Brannvernforening mener leiren straks på stenges, fordi det er fare for liv og helse.

Tyven beklaget

Lasse Brevik Sælid leste vår reportasje, og oppdaget på ett av bildene vi publiserte sykkelen som torsdag ble frastjålet ham.

Jo, dette er min sykkel

– Jeg er sikker på at den er min sa 35-åringen, i en epost han sendte oss.

Dermed hentet f-b.no den potensielle sykkeleieren, kjørte ham hjem for å hente riktig nøkkel, og kjørte opp til Kiæråsen. Der sto sykkelen, og beboerne i romleiren flokket seg rundt oss – mens Brevik Sælid undersøkte doningen, og fastslo: – Jo, dette er min sykkel.

– Beklager, sa sykkeltyven, jeg fikk den av en rusmisbruker i sentrum, hevdet han …

Lukker kommentarfeltet

Fredriksstad Blad/f-b.no har valgt å ha en linje med åpne kommentarfelt på alle saker som omhandler romfolk. Det har gitt flere tusen kommentarer på noen titalls artikler, der mange av debattantene figurerer gjentatte  ganger og med likelydende argumenter. I denne, svært betente saken lukker vi derfor kommentarfeltet, da leserne forlengst har kunnet si sin mening om romfolk i Fredrikstad.

Vennlig hilsen René Svensen, ansvarlig redaktør.