Gå til sidens hovedinnhold

Folk fra hele Norge vil hjelpe Theodor (7)

Artikkelen er over 7 år gammel

Etter at FB skrev om sju år gamle Theodor som kjemper mot kreft for andre gang, har mennesker over hele landet tatt kontakt for å hjelpe.

Over 22.000 mennesker har delt saken om Theodor Åslie (7) som skal være i isolat på sykehuset 17. mai og som derfor var bekymret for hvordan han skulle få tak i russekort. I tillegg har mennesker fra hele landet – både fra årets russekull og mennesker som ikke er russ, tatt kontakt for å hjelpe.

Vil du vise Theodor hvordan du hjelper ham? Bruk hashtag #HeiaTheodor på Instagram.

Samler inn på Tryvann

Mens mange fra årets russekull denne helgen er på Tryvann, bestemte vekterne som er til stede på arrangementet seg for å gjøre noe for syvåringen.

– Akkurat nå er vi 30 vektere som går rundt med hver vår pappeske og samler inn russekort til Theodor. Alle som gir bort et russekort skriver i tillegg en egen hilsen til Theodor bak på kortet, forklarer Maziar Gheshlagi, én av de 30 vekterne som denne lørdagen samler inn kort.

Se hva moren til Theodor sier om alle responsen: – Jeg er rørt til tårer

Han kan i tillegg fortelle at flere av russen som er til stede også har engasjert seg i saken.

– Det er i hvert fall 100 russ som går rundt og samler inn russekort med hilsen til Theodor her nå, sier han.

FBTV: Trodde guttene sine var frie fra kreft i 2013:

 

Har opprettet innsamlingsboks

På ti forskjellige Shell-stasjoner i Østfold og Follo, har butikksjefene satt opp egne bokser hvor russ som kommer innom kan donere russekort til Theodor i bytte mot en promilletest.

– Jeg ble veldig rørt av historien da jeg leste om den i går, så jeg bestemte meg for å utfordre alle butikksjefene ved disse stasjonene til å gi russekortene som kommer inn til Theodor, forklarer Kenneth Opsahl.

Sammen med butikksjef Marius Andreassen ved Shell på Kråkerøy håper han nå at russen kommer innom og donerer sine russekort.

– Vi var nødt til å hjelpe til. Dette er en viktig sak, sier Andreassen.

– Det er en sak som rører og treffer deg, og man har lyst til å hjelpe. Jeg har selv en sønn som går i andreklasse og det er klart at man kjenner på noen følelser da, sier Opsahl og legger til:

– I tillegg kom datteren min som er to år aldre enn Theodor ned med en bunke russekort som hun har samlet selv, men som hun nå vil gi til ham, etter at jeg hadde fortalt henne om saken. Etterpå ringte jeg Clas Ohlson på Dikeveien som ga bort en fin mappe som Theodor kan samle russekort i. Men han får vel så mange at han ikke får plass i den, smiler han.

Tatoveringsstudio samler inn

Det er liten tvil om at saken har engasjert mange. På Sabelink tattoo i Lillestrøm har de også opprettet en egen innsamlingsboks.

– Vi har laget en boks hvor russ kan gi russekort til Theodor. Vi håper det kommer en del russ innom nå i begynnelse av mai slik at vi kan gi dem til ham, sier Jørgen Sabel Andresen.

På videregående skoler over hele landet har også innsamlingen av russekort startet for fullt. Etter at Eline Braaten, som selv er russ i år, kontaktet sine medruss ved St. Olav i Sarpsborg, har tilbakemeldingene strømmet på.

– Vi er 220 russ ved skolen og omtrent alle har sagt at de vil bidra, så på mandag setter vi opp en innsamlingsboks i gangen hvor alle kan legge sine russekort, forklarer hun.

I tillegg har de fikset en egen russelue som Theodor skal få.

– Det skal stå «Tøffe Theodor» på den.

FB kjenner også til flere andre skoler over hele landet som nå mobiliserer for å skaffe Theodor alle russekortene han ønsker seg.

Har du en kreativ måte for å hjelpe? Fortell oss i kommentarfeltet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.