Flere tusen følger Supermaries militærliv

grønn blogger. Marie Brudevold fra Gressvik har fått en spesiell militærtjeneste. FOTO: PRIVAT

grønn blogger. Marie Brudevold fra Gressvik har fått en spesiell militærtjeneste. FOTO: PRIVAT

Av og
Artikkelen er over 7 år gammel

Gressvik-jenta Marie Brudevolds militærtjeneste er mye action, takket være bloggen Supermarie.net og jobben som mediegrafiker.

DEL

Ute i Oslofjorden stevner en lang og grå fregatt travelt sørover. Det er mandag ettermiddag og en vever jente i grønn uniform har funnet seg et sted om bord der mobiltelefonen har dekning. Hun ringer:
– Hei, det er Marie!
– Hvor er du nå?
– Det er et godt spørsmål. Jeg vet ikke, men vi har akkurat vært i Oslo og er på vei til Bergen.

"Supermarie" legger Norge for sine føtter

Kjendissoldat

Vi har selveste Supermarie på tråden, Gressvik-jenta som i årets soldathåndbok er en av kjendisene som forteller om sin førstegangstjeneste: «Vi skulle alltid være på rett sted til rett tid, helst i går, og måltidene ble deretter. I det sivile livet betyr det at jeg nå sluker et gjennomsnittlig middagsmåltid på under 5 minutter,» hilser 21-åringen til rekruttene. Hun er avbildet med det lyse håret stappet inn under skyggelua og ansiktet delvis dekket av svart kamuflasjefarge.
Marie går fortsatt i grønt, men nå handler det ikke så mye om kamuflasje lenger. I år har Supermarie designet fargene på et norsk jagerfly. Det er blitt oppsiktsvekkende rødt, hvitt og blått. Siden førstegangstjenesten i luftforsvaret har hun også sittet i et jagerfly, og vært under havoverflaten i en ubåt. Akkurat nå farter hun rundt som assistent til prosjektlederen for feiringen av norsk militær luftmakts 100 års jubileum.

Jeg ble fortalt at de omtalte meg som «Supermarie» på FB-huset. Derav bloggnavnet

Og hele tiden forteller hun om opplevelsene på bloggen Supermarie.net der hun blir fulgt av mellom 3.000 og 5.000 lesere.
Grenader Brudevold er på internett med Forsvarets velsignelse. Ytringene er hennes egne, men av hensyn til rikets sikkerhet avgjør overordnede offiserer hva som kan røpes av militære opplysninger. Håpet er at Marie med sin populære blogg bidrar til en kvinneandel på 20 prosent i de grønne rekkene. For der ligger de langt etter. I fjor utgjorde jentene bare ni prosent av de ferske rekruttene i Forsvaret.

Flere tusen følger Supermaries militærliv

Kallenavnet.

Og Supermarie går entusiastisk inn for å spre god stemning rundt militærlivet.
Men hvor kom kallenavnet fra?
Det var vel ikke etter at hun mot alle odds, men med god hjelp fra laget hun var på, klarte å gjennomføre rekruttskolens kompaniløp?
– Det kan jeg egentlig takke dere for! røper 21-åringen.
Hun ble nemlig Supermarie allerede som 16-åring, etter at hun hadde skrevet en skolestil om hvordan det var å leve med sin MS-syke far.
– Læreren min på Glemmen tok initiativ til å sende skolestilen til Fredriksstad Blad, forteller Marie.
– Og FB- redaksjonen likte stilen min så godt at de ønsket å kjøpe den. Jeg ble fortalt at de omtalte meg som «Supermarie» på FB-huset. Derav bloggnavnet.
Senere har hun tatt til seg flere kjennetegn. Hun har leopardkropp og bart på fingeren.

Les mer om Supermarie i Fredriksstad Blads helgemagasin i morgen, lørdag. Du kan kjøpe avisen her fra lørdag morgen

Artikkeltags